LJEPOTA JEDNOSTAVNOSTI

Elegantna Michelle Obama sa stilom otišla u povijest

21.01.2017 u 14:14

Bionic
Reading

Za zadnje pojavljivanje u javnosti u ulozi prve dame Amerike Michelle Obama odabrala je jednostavnu crvenu haljinu od tvida s potpisom jednog od svojih omiljenih dizajnera, Jasona Wua. Time je simbolično zatvorila jedno poglavlje u svom životu jer je Wuovu haljinu nosila na oba inauguracijska bala

Jason Wu potvrdio je da je dizajnirao haljinu do crvenog tvida midi dužine koja u struku ima crni remenčić, a dolazi u kompletu s odgovarajućim kaputom s dvorednim kopčanjem.

Michelle Obama još se jednom odlučila za Wua, dizajnera koji joj je pomogao definirati modno nasljedstvo. Upravo je njegovu bijelu asimetričnu haljinu na jedno rame nosila na inauguracijskom balu 2009., a oslanjala se na njegov dizajn u brojnim prigodama. Nedavno je na Obaminom oproštajnom govoru u Chicagu nosila tamnoplavu Wuovu haljinu ukrašenu čipkastim detaljima.

  • +3
Michelle Obama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za zadnje pojavljivanje u javnosti u ulozi prve dame, uoči Trumpove prisege, Michelle se pojavila u Wuovoj jednostavnoj minimalističkoj kreaciji, ne pokušavajući ni u jednom trenutku zasjeniti buduću prvu damu Melaniju Trump.

Wu je 2009. imao 26 godina, a upravo je Michelle Obama zaslužna za njegovo lansiranje u modnu orbitu nakon što je prilično šokirala javnost odlučivši se za njegovu kreaciju. No više od javnosti bio je šokiran sam Wu kad je na televiziji vidio da Michelle nosi njegovu haljinu.

'Imali smo samo tri zaposlenika, a tad sam bio kod kuće i jeo pizzu s prijateljem. Nisam mogao vjerovati, to je teško opisati', rekao je tada Wu.