tjedan visoke mode u Parizu

Elegantan i privlačan povratak tradiciji: Ako itko može tako profinjeno spojiti motive narodne nošnje i visoku modu, onda je to Dior

1/23

Dior Haute Couture Fashion Week

Diorova dizajnerica Maria Grazia Chiuri ovoga puta po strani je ostavila svjetlucavi žakard i premaze od šljokica - standardnu ​​ponudu na pariškim modnim revijama - i posvetila se vještini ručne izrade s iglom i koncem. Složeni cvjetni vezovi koji podsjećaju na narodnu nošnju bili su dominantan motiv na haute couture liniji za jesensko-zimsku sezonu.

Odjevni predmeti služili su kao svojevrsna prazna platna, u nježnim, neutralnim bojama - bež vuneni gabardin, pamučno platno i crni baršun – idealni za stilizirane cvjetne vezove koji su se spuštali niz ramena i vijugali oko suknji ili uzdizali iz poruba.

Ukrajinska umjetnica Olesia Trofymenko izložbeni prostor u vrtu Muzeja Rodin ispunila  umjetničkim djelima, visokim fotografskim slikama krajolika prekrivenih izvezenim cvijećem, ocrtavajući oblike ljudi koji su tamo mogli biti. Francuska modna kuća, jedan od brendova u vlasništvu LVMH-a, ostavit će izložbu otvorenom za javnost, u skladu s tradicijom koju je započela izložbom Judy Chicago 2020. godine.

Dior Haute Couture Fashion Week

Dior Haute Couture Fashion Week

Izvor: Profimedia / Autor: - / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Prethodna slika Sljedeca slika
U sklopu pariškog Tjedna mode visoke mode tradicionalno pažnju je privukao jedan od prvaka haute couture mode. Ovog puta u centru kolekcije visoje mode za jesen/zimu je ljepota ručnog veza i cvjetnih motiva koji neodoljivo podsjećaju na narodne nošnje, no na vrlo profinjen i elegantan način. Etno uzorak usko je povezan i inspiriran Ukrajinom spajajući tako sadašnjost i prošlost, a tome u prilog ide i izložba ukrajinske umjetnice Olesije Trofymenko
  • Autor: M.D.
  • Objavljeno 05.07.2022 u 10:07