POPUT SESTARA

Efektni detalji u prvom planu: Jill Biden i Brigitte Macron plijenile elegancijom

25.07.2023 u 18:02

  • +2

Jill Biden i Brigitte Macron

Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bionic
Reading

Nakon što je ovog ponedjeljka s kćeri Ashley doletjela u Pariz, američka prva dama Jill Biden zaputila se do Elizejske palače gdje ju je dočekala francuska kolegica Brigitte Macron. Tim povodom javnost je svjedočila još jednom modnom okršaju prvih dama koje jedna drugoj neodoljivo nalikuju

Svečana ceremonija obilježavanja povratka SAD-a u članstvo UNESCO-a glavni je povod pariškog posjeta Jill Biden. U odsustvu supruga, na put je povela 42- godišnju kćer Ashley s kojom se netom kasnije uputila do Elizejske palače.

Američki dvojac dočekala je Brigitte Macron, a s francuskom prvom damom Amerikanka je ponovno odmjerila modne snage.

Poput bivše prve dame Michelle Obame, ova 72- godišnjakinja najviše favorizira kreacije s potpisom američkih dizajnera. Posljednjih mjeseci njezina formalna izdanja tako nerijetko uključuju komade s potpisom kultne modne kuće Schiaparelli, čijoj je novoj popularnosti kumovao američki dizajner iz Texasa, Daniel Roseberry.

Upravo on zaslužan je za njezin crveni komplet u kojemu se pojavila na svečanom događanju u organizaciji UNESCO-a, a zatim i stepenicama Elizejske palače.

Stvoren od strukiranog sakoa i suknje do koljena, podebljan je detaljem zlatnih gumba avangardnog dizajna, specifičnog za potpis modne kuće koju je 1927. godine u Parizu utemeljila talijanska dizajnerica Elsa Schiaparelli.

Njega je zaokružila omiljenim slingback cipelama s potpisom francuskog Diora, kakve posjeduje u nekoliko verzija, a 70- godišnja Brigitte njezinom izdanju parirala je u stajlingu mornarskog duha, postignutom minijaturnom haljinom A-kroja.

Ovu dvobojnu kreaciju, kao i obično, potpisuje njezin omiljeni brend, francuski Louis Vuitton, a od sličnih haljina, kakvih ne manjka u njezinom ormaru, odskače detaljem zlatnih gumba u formi sidra istaknutih na ramenima i struku.

Klasični par salonki mornarski plave boje i detalj zlatnih narukvica činili su njezin odabir dodataka kojim je zaokružila ovo chic formalno izdanje.

Iako nije riječ o prvom susretu Jill Biden i Brigitte Macron otkako obnašaju funkciju prvih dana svojih država, a zasigurno ne i posljednjem, javnost na društvenim mrežama još jednom je istaknula koliko si fizički nalikuju poput sestara.