ZA TRENDI LOOK

Efektne i chic čizme: Velik povratak pomalo zaboravljenog modela na modnu scenu

24.12.2023 u 11:10

Bionic
Reading

Ima li nešto što je više chic od tzv. jahaćih čizama ravnih potplata? Ovaj univerzalni model vratio se u velikom stilu ove sezone

Nakon nekoliko sezona dominacije robusnih gležnjača, kaubojki i čizama nadahnutih dizajnom legendarnih modela Dr. Martensa, čini se da je došlo vrijeme za povratak klasičnog modela, a njega odlikuje savršen spoj udobnosti i elegantnog izgleda.

Ležerne, elegantne, pripijene uz nogu i ženstvene, čizme za jahanje doista su svestrane te se lako mogu uklopiti u svaki stil.

  • +16
Ravne čizme crne boje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Osim toga, dat će svakom looku elegantnu vibru jer, uostalom, vuku podrijetlo iz elitnog konjičkog sporta.

  • +6
Irina Shayk Izvor: Profimedia / Autor: FERNANDO RAMALES / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Tako će svojom elegancijom osvojiti ljubiteljice chic modnih kombinacija, a imaju još jednu dobru stranu - ako se radi o dobro odabranom modelu, čine noge vitkijima.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Pa ako ove sezone planirate uložiti u nove čizme, nećete pogriješiti ni s ovakvim modelima, kakvi posljednjih tjedana dominiraju modnim profilima zvijezda Instagrama, ali i gradskim ulicama.

Kako ih kombinirati ove sezone? Strogih pravila naravno nema, pa ih možete spojiti s mini suknjama, vrućim hlačicama (npr. od kože), oversized džemperima, haljinama od pletiva...

Osim toga, čizme do koljena imaju jednu sjajnu osobinu, a to je da pristaju uz gotovo svaki stajling, istovremeno mu dajući vrlo ženstven izgled.

Suknje, haljine, ali i tajice s džemperima predimenzioniranog kroja, u kombinaciji s čizmama do koljena, djeluju totalno cool i zavodljivo.

Ruska manekenka Irina Shayk tako je visoke čizme bez greške spojila s crnom hudicom, bajkerskom jaknom i chic maksi suknjom te je kreirala ženstven look sa šarmantnom buntovnom vibrom.