ZA SVAKI UKUS

Dugokosi ste i ne želite se šišati? Evo nekoliko super ideja za šarmantne ljetne frizure

27.07.2021 u 14:36

Bionic
Reading

Bez obzira koliko god kratke frizure izgledale privlačno i praktično, osobito tijekom ljeta, mnoge ljubiteljice duge kose neće se samo tako odvažiti i odjuriti frizeru kako bi se ošišale

Iako je teško odoljeti trendi stilovima koji posljednjih nekoliko sezona dominiraju modnom scenom, poput npr. različitih varijanti bob frizura, cool pixie frizura ili dječački kratkih stilova, dugokose dame također mogu osmisliti ženstvene frizure uz pomoću kojih će lakše preživjeti ljetne vrućine.

Ne brinite, ne govorimo o složenim pletenicama ili kompliciranim punđama, već o jednostavnim i brzopoteznim frizurama koje će spasiti svaki dan.

Evo četiri cool ideje za dugokose dame koje možete i sami isprobati:

  • +2
Iako je i Olivia Palermo isprobala trendi bob, već neko vrijeme je ponovno dugokosa Izvor: Profimedia / Autor: JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Šal ili marama u kosi

Riječ je o bezvremenskom stilu oko kojeg se nećete nimalo pomučiti. Jednostavno sklopite šal ili maramu u trokut i zavežite oko glave. Ako želite malo ležerniji izgled, možete izvući prednje pramenove kose. Ovakva frizura ne samo da štiti tjeme od štetnog UV zračenja, već izgleda vrlo chic. Možete koristiti npr. svilene šalove ili trendi bandane.

Minijaturne punđe

Devedesete nisu samo hit kad je u pitanju moda, već i frizure. Minijaturne punđe s obje strane glave stvorit će posve novi look, a ako imate volje i vremena, cijelu kosu podignite u male punđe. Super je stvar da kad ih raspustite imate još jednu novu frizuru: divne, ležerne valove. Zvuči genijalno, zar ne?

Mini pletenice

Male pletenice spletene sa svake strane ili samo s jedne definitivno su stil koji je kao stvoren za ljeto. Bilo na plaži, u gradu ili u kombinaciji s bucket šeširom, sitne pletenice su cool rješenje za ljeto, a super je stvar da ih nije teško napraviti kod kuće u samo nekoliko minuta.

Kosa stilizirana na jednu stranu

Sve što trebate učiniti je zataknuti dio kose iza uha i oblikovati nekoliko pramenova na jednu stranu. Ovo stvara divlji i zavodljiv izgled koji čini vašu kosu još voluminoznijom, a i vrućine se tako lakše podnose.