NAŠLI NADAHNUĆE

Dsquared2 se pale na maturantice

02.02.2013 u 14:50

Bionic
Reading

Braća Caten u jesensko-zimskoj kolekciji svog brenda Dsquared2 inspiraciju su pronašli u maturanticama koje žele biti što odraslije, pa odjeću posuđuju iz ormara svojih baka i mama

Za razliku od većine zimskih kolekcija koje su ove godine pretežno bile tamne i s jasnim utjecajem gotike, na reviji Dsquared2 situacija je bila dosta veselija.

Kanadski blizanci Dean i Dan Caten, koji su se skrasili u Italiji, za svoju jesensku kolekciju inspiraciju su pronašli u maturanticama i njihovim zadnjim danima u srednjoj školi.

Sama pozivnica na reviju bila je u obliku buketa, a sve prisutne dočekao je transparent s natpisom generacije od koje se dizajneri opraštaju. Pistom su šetale mlade manekenke u retro stylinzima koje svojom odjećom pokazuju kako žude biti odrasle, čemu svjedoče i detalji poput krznenih stola i dijamantnih ogrlica koje izgledaju kao da su posuđene iz ormara njihovih baka i mama.

Boje i paleta printeva na prvi pogled izgledale su pomalo nepovezano, no retro siluete iz ‘60-ih uspjele su postići da svaki outfit izgleda kompletno.

Pencil suknje do iznad koljena, kratke jaknice obrubljene krznenim detaljima, tričetvrt hlače jarkih boja i prugasti džemperi činili su jednu od nosivijih revija braće Caten.

Prošlosezonski glavni accessoire, boce pive, ove godine manekenke na pisti zamijenile su zapaljenim cigaretama kako bi do kraja pokazale buntovni duh ovog dizajnerskog dvojca.