KILOGRAMI BYE, BYE

Dramatično mršavljenje Minee, Petre Maroje i Mate Jankovića

01.12.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Ove godine topili su se kilogrami kao nikada do sada, a iako se ozbiljno bliže blagdani, čini se da se neke zvijezde zbog vitke linije moraju odreći bogate blagdanske trpeze

Svi žele zabljesnuti za blagdane, tako da se naše zvijezde u zadnje vrijeme bore s kilogramima hrabro poput gladijatora s lavovima. Svoja iskustva ispričale su nam Renata Končić - Minea, Petra Maroja i Davor Dretar Drele, a kilograme su zbog mirnijeg života ili nove aktivnosti u životu izgubili Mate Janković i Hrvoje Šalković

'Istina je da sam smršavjela. Sad se brojka popela na deset kilograma i prezadovoljna sam sama sa sobom i rezultatima. Kao što neki znaju, bolujem od poremećaja rada štitnjače, međutim, žlijezda se stabilizirala, a sa njom i hormoni, a uz odgovarajuću prehranu i barem malo tjelovježbe bilo je nemoguće da izostanu rezultati', rekla nam je nedavno Petra Maroja koja do sada nikada nije imala problema s kilogramima.

'Život je nekad nepredvidiv, ne možeš utjecati na njega, pa tako ni ja na svoj problem sa štitnjačom. Trebalo mi je dugo vremena, skoro dvije godine, da izbacim stres iz svog života i nađem svoj mir. A uz taj dugo željeni duševni mir smirili su se hormoni i sve je sjelo na svoje mjesto. Napokon!' dodala je Petra.

Borbu s kilogramima vodi i pjevačica Minea, ali kaže da će kilograme, koje će eventualno dobiti preko blagdana, skidati u siječnju.

'Ma mučim se s kilogramima, bila sam skinula dosta kila, pa se onda udebljam, pa onda ih opet skidam. Patim se. Sklona sam debljanju i stvarno moram paziti. Pazim što jedem, moram vježbati, ne smijem se zapustiti, jer čim se zapustim, gotovo je', otkrila nam je Minea na Draft Fashion Weeeku.

Svojevremeno je bitku s kilograma dobila i voditeljica na RTL Televiziji Antonija Mandić koja se, kad je prestala putovati, posvetila zdravoj prehrani i vježbanju, kako je početkom godine otkrila za tportal.

'Jednostavno, kako sam prestala putovati, dobila sam vremena da se posvetim zdravom životu. Istina je, smršavjela sam punih 11 kilograma u dva i pol mjeseca, zahvaljujući centru za zdravo mršavljenje. Prepisali su mi dijetu, sve ono što već znamo, samo sam to dobila crno na bijelo, na papiru, u kombinaciji s tjelovježbom, triput tjedno po sat vremena, i kozmetičkim tretmanima'

S manje stresa kilograme je počeo topiti i zaštitno lice MasterChefa Mate Janković, koji nema posebnu tajnu svoje vitalnosti.

'Više nisam po kuhinjama. Imam sada više vremena za bavljenje prehranom. Redovito jedem, za razliku od toga kako sam živio do sada', rekao nam je Mate koji ni sam nije siguran koliko je kilograma izgubio. 'Nemam doma ni vagu, imam samo onu za šećer, ali na nju ne mogu stati', našalio se simpatični Mate, a tijekom 'Plesa sa zvijezdama', kilograme je na plesnom podiju istopio i njegov prijatelj Hrvoje Šalković. 'Ovo je bila prava mjera zabave, a ja sam stekao nove prijatelje, nešto plesnog znanja i smršavio šest kilograma. Pao sam sa 96 na 90 kg', rekao je Šalković nakon ispadanja za Večernji list.

Tijekom godina voditelj na Narodnom radiju Davor Dretar Drele skinuo je impresivan broj kilograma. 'Do sada sam skinuo oko 320 kilograma. To je posljedica svih mojih dijeta u proteklih 20 godina. Najviše sam uspio skinuti 25 kilograma i to u posljednjem pokušaju. Nema tu neke tajne. Jednostavno nisam jeo. Šetao sam sa psom po Maksimiru, a pio sam i neke čajeve za mršavljenje. Nakon što sam prestao, vratio sam osam kilograma u dva mjeseca. Ako se potrudim, do nove godine ću vratiti sve. Dok je dobivanje kilograma jedan vrlo zabavan i ugodan društveni proces, gubljenje je, nažalost, najusamljeniji proces koji znam', rekao nam je Drele koji je zbog procesa mršavljenja stvorio svoj filozofsko-psihološki pristup toj tematici.

Pjevač Vinko Coce godinama muku muči s prekomjernim kilogramima, kojima je iz zdravstvenih razloga, odlučio objaviti rat. Krenuo je s posebno prilagođenim vježbama pod liječničkim nadzorom i uz poseban jelovnik, a zasad mu dobro ide.