BEAUTY KUTAK

Dosta vam je beživotne kože bez sjaja? Evo kako ćete riješiti ovaj čest problem

05.04.2021 u 15:57

Bionic
Reading

Ako ste i vi među onima koji su početkom ove godine odlučili povesti više računa o svakodnevnoj njezi lica ili želite poraditi na svom tenu koji je postao beživotan i pomalo siv, evo nekoliko korisnih trikova koje vrijedi isprobati

Kad je riječ o beauty ritualima, i male stvari čine veliku razliku ukoliko se primjenjuju disciplinirano i ciljano.

Jeste li se kad zapitali treba li vam zbilja deset ulja, seruma i krema za lice samo kako bi vaša koža blistala i izgledala svježe?

Dobro je poznato to kako je gomilanje sredstava za njegu mnogima vrlo česta navika te rezultira nepotrebnom gužvom na policama u kupaonici, a budimo iskreni, mnogi od tih 'čudotvornih' preparata na kraju završe zaboravljeni i u kanti za otpatke.

  • +3
Jennifer Aniston Izvor: EPA / Autor: PAUL BUCK

Iako smo 2020. godinu proveli uvodeći reda u garderobu te isprobavajući različite savjete za kućnu njegu lica, vrijeme je da primijenite načela minimalizma i u kupaonici.

Umjesto gomilanja proizvoda, treba razmisliti o njihovoj učinkovitosti i učestalosti korištenja - u protivnom samo nepotrebno trošite novac.

Savjet 1: Posvetite više vremena temeljitom čišćenju lica

Čak i ako volite nahraniti lice serumima i kremama, svakako biste trebali biti sigurni da ste prethodno dobro očistili kožu. Umijte lice hladnom vodom najmanje dva puta dnevno. Da, čak i ako se ne šminkate, jer koža danju i noću izlučuje masnoću i pore se stoga lako mogu začepiti. A kako biste uklonili šminku s kože, stručnjaci preporučuju metodu dvostrukog čišćenja jer to uklanja svu nečistoću, masnoću i šminku iz pora. Prvo upotrebljavate sredstvo za čišćenje na bazi ulja koje će otopiti i najtvrdokorniji make-up. Zatim čistite lice sredstvom za čišćenje na bazi pjene. Uzmite si vremena kako biste proveli ova dva koraka kako spada i primijetit ćete značajnu razliku.

Savjet 2: Dajte vremena aktivnim sastojcima da odrade svoj zadatak

Slojevitost nije samo tema u modi, već i u njezi kože, što znači da se nekoliko proizvoda nanosi na kožu jedan za drugim. Bitno je i da se napravi razmak prilikom nanošenja jer proizvodi neće moći postići svoj puni učinak miješajući se. Npr. ako želite nanijeti serum, uvijek pričekajte nekoliko minuta dok ga koža potpuno ne upije.

Savjet 3: Znate li pravilno koristiti retinol?

Svi vole retinol jer sprječava stvaranje bora i osigurava blistavu i glatku kožu. No visoke doze retinolnog seruma mogle bi biti previše za mladu kožu. Dakle ako ne želite uživati ​​u punoj snazi ​​seruma, odmah nakon toga nanesite kremu za lice, ne dopuštajući da serum stupi na snagu. Nanošenjem kreme odmah nakon seruma učinak retinola donekle se ublažava.

Savjet 4: Što češće koristite proizvode 2 u 1

Vjerojatno ste to čuli već puno puta, ali ponovit ćemo i sad: ponekad je manje zbilja više. Razmislite o ovome i uvijek tražite beauty proizvode koji rade po načelu 2 u 1 jer štede novac i vrijeme, poput npr. njegujućih sredstava za čišćenje lica, hidratizirajućih krema s UV faktorom...