ODLIČNA IDEJA

Dosadila vam je frizura? Evo kako je lako osvježiti!

17.05.2015 u 07:48

Frizure

Izvor: tportal.hr / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Ako niste spremni za radikalne poteze škarama, usprkos dominaciji kratkih frizura ove sezone, odlično rješenje su vječne šiške

Šiške su sjajan način za osvježenje frizure u samo nekoliko poteza, a sjajna je stvar to da svatko može pronaći stil koji mu najviše odgovara.

Guste šiške

Ako volite look šezdesetih, šiške kakve nosi slatka kanadska pjevačica Carly Rae Jepsen oduševit će vas. Odlično stoje curama koje imaju ovalno, dugo ili srcoliko lice, ali i koje su spremne svaki dan stilizirati kosu. Naime ovakve ravno odrezane i guste šiške zahtijevaju puno njege i stalno feniranje/peglanje kose. Ne zaboravite da ćete ih morati šišati barem svaka dva tjedna kako bi bile uredne. Prije nego što se odlučite za ovakvu frizuru pitajte frizera kakav vam oblik savjetuje s obzirom na oblik lica.

380727,380598,380648,380576Mikro šiške

Kratke šiške zbilja su neodoljive, a savršen su odabir za lijepu francusku glumicu Marion Cotillard. Najbolje izgledaju na curama koje se mogu pohvaliti odlično oblikovanim obrvama, izražajnim očima i jagodicama te nježnim crtama lica. Ovakve šiške lijepo naglašavaju sitna lica. Ukoliko se odlučite za asimetrične šiške, lakše ćete ih moći skloniti s lica dok ih puštate da rastu. Marion ih katkad nosi ravno isfenirane, a nekad na stranu. Totalno šik!

Lepršave šiške

Zaštitni znak Reese Whiterspoon su 'išišane' i 'istanjene' šiške koje daju mladenački look. Nisu napadne i vrlo ih je lako stilizirati. Super je stvar to da ih možete pričvrstiti zgodnom ukosnicom kad se odlučite za fazu puštanja kose.

Duge šiške s razdjeljkom

Ovakav look mogli bismo nazvati i look Brigitte Bardot jer je francuska filmska diva stalno nosila baš ovakve seksi šiške, a danas ih možemo vidjeti na it djevojci Alexi Chung. Ipak, morat ćete se i oko njih malo potruditi pa ih uvijek vrlo pažljivo posušite četkom.

Šiške počešljane na stranu

Taylor Swift 'patentirala' je ovakav stil i moramo se složiti da joj stoji za peticu. Ukoliko niste sigurni hoćete li biti zadovoljni kad odrežete šiške (jer tada nema povratka na staro barem nekoliko mjeseci), one počešljane na stranu odlično su rješenje za vas. Neka vas frizer ošiša tako da šiške počinju iznad luka obrva i završavaju na jagodicama.