KAD SE ISPLATI UPUCAVATI?

Dokazano kad ćete najlakše osvojiti ženu

01.02.2013 u 11:01

Bionic
Reading

Nova je studija utvrdila da muškarci lakše koketiraju sa ženama za sunčanih nego za sivih dana

Ako ste u potrazi za ljubavlju koja bi vam ublažila zimski blues, a čini vam se da nemate sreće, bolje da pričekate da se dani produlje.

Nova studija objavljena u časopisu Social Influence tvrdi da će žene vjerojatnije dati svoje telefonske brojeve za sunčanih dana nego za oblačnih, prenosi Mail Online.

Francuski su znanstvenici poslali skupinu privlačnih muškaraca sa zadatkom da koketiraju s nasumično odabranim mladim ženama u dva grada na francuskoj obali u svibnju i lipnju.

Odabrani su dani kad je temperatura bila blaga (između 18 i 22 stupnjeva Celzijevih), a dani su bili sunčani ili oblačni. Petorica fizički atraktivnih 20-godišnjih muškaraca poslana su da pristupe ženama. Svaki je morao izgovoriti sljedeće: 'Zdravo, zovem se Antoine. Samo želim reći da mislim da si stvarno lijepa. Moram ići raditi poslijepodne pa bi li mi mogla dati svoj broj telefona? Nazvat ću te kasnije da popijemo piće.' Muškarci su bili upućeni da se osmjehnu, pogledaju ženu i pričekaju njezin odgovor desetak sekundi.

Pokazalo se da je više od 20 posto žena dalo svoje brojeve za sunčanih dana i da je samo 13,9 posto njih prihvatilo ponudu za oblačnih dana.

Autor studije Nicolas Gueguen poziva se na neka ranija istraživanja koja kažu da su ljudi bolje raspoloženi za sunčanih dana, odnosno da su muškarci bolji u koketiranju kad je lijepo vrijeme.