RAZLIKE MEĐU SPOLOVIMA

Dokazano da žene doživljavaju više različitih orgazama

19.08.2014 u 09:49

Bionic
Reading

Muškarci znatno češće od žena doživljavaju orgazam tijekom seksa, no žene doživljavaju više različitih orgazama, pokazalo je novo istraživanje

Za vrijeme seksa s poznatim partnerom muškarci u 85 posto slučajeva doživljavaju orgazam dok žene vrhunac dožive u 63 posto slučajeva. Novo istraživanje je pokazalo da, premda muškarci češće doživljavaju orgazam, žene su sposobne iskusiti daleko više različitih vrsta orgazama.

Novo istraživanje tvrdi da žene, bez obzira na seksualnu orijentaciju, imaju manje predvidljivije, no zato znatno raznovrsnije orgazme. Unatoč sve brojnijim istraživanjima, malo se zna o načinima na koje je seksualna orijentacija povezana s učestalošću javljanja doživljavanja orgazma kod muškaraca i žena, piše časopis Sexual Medicine.

Istraživanje koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta u Indiani obuhvatilo je 6500 muškaraca i žena od 21 do 65 godina. Rezultati objavljeni u Journal of Sexual Medicine pokazali da kod žena, ali ne i muškarca, vjerojatnost orgazma varira ovisno o seksualnoj orijentaciji, pa tako žene u istospolnim vezama češće doživljavaju orgazam, u usporedbi sa ženama heteroseksualne i biseksualne orijentacije.

'Jedno od mogućih objašnjenja je to da su žene u istospolnim vezama opuštenije te bolje upoznate sa ženskim tijelom, a samim time postoji i veća vjerojatnost doživljavanja orgazama. Zaključak istraživanja je da, bez obzira na seksualnu orijentaciju, žene imaju manje predvidljive, ali raznovrsnije orgazme u usporedbi s muškarcima, no na vrstu orgazma kod žena ne utječe seksualna orijentacija', zaključuju autori studije.