EMANCIPACIJA ŽENA

Dok muškarci ostaju kod kuće, žene zarađuju

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 29.10.2010 13:47
  • Objavljeno 29.10.2010 u 13:47
tata, dijete

tata, dijete

Izvor: Corbis / Autor: Stefanie Grewel/Corbis

Sudeći prema najnovijem istraživanju, zbog sve većeg broja muškaraca koji ostaju kod kuće te se brinu za djecu, raste broj zaposlenih žena koje svojom plaćom prehranjuju obitelj

Prema tom novom istraživanju, čak 86 posto muškarca tvrdi da nemaju apsolutno ništa protiv toga da ih žena uzdržava te da zarađuje više od njih. Ovakva izjava je u suprotnosti s dosadašnjim vrlo raširenim mišljenjem da su žene te koje bi trebale posvećivati se isključivo kući i djeci dok su muškarci na poslu.

Istraživanje provedeno na 1.000 ljudi pokazalo je da čak 22 posto žena svojom plaćom prehranjuje obitelj. Nedavne 1960. godine situacija je bila znatno drukčija – samo 4 posto žena je zarađivalo više od muškaraca.

Istraživanje koje je provedeno za potrebe jedne britanske osiguravajuće kuće pokazalo je i da bi 44 posto muškaraca bilo jako sretno da može ostati kod kuće vodeći brigu o kućanstvu i djeci dok su njihove ljepše polovice na poslu.

Jacky Brown, glasnogovornik osiguravajuće kuće, kaže: 'Došlo je do velike promjene u broju žena koje su se vratile na radna mjesta, počele raditi puno radno vrijeme te zarađivati više. Povećanim brojem zaposlenih žena te muževa i očeva koji ostaju kod kuće, žene postaju glavni izvor financiranja i prehranjivanja obitelji te na taj način preuzimaju kontrolu.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi