NEOBIČAN PROJEKT

Do nove haljine za jedan dolar

27.08.2010 u 08:13

Bionic
Reading

Amerikanka Marisa Lynch stavila je pred sebe neobičan izazov – pretvoriti neugledne haljine u moderne i nosive za jedan dolar po komadu. Osim toga, odlučila je da će svaki dan prepravljati novu haljinu i tako godinu dana, što znači 365 novih haljina

Trenutačno je na 270. haljini, a o svemu vodi iscrpan blog koji je postao zapažen.

Marisa je izgubila posao i nije željela pasti u depresiju zbog toga već si je dala ovaj izazov. Osim toga, cijeli projekt trebala bi završiti prije 30. rođendana.

'Ostala sam bez posla i osjećala se loše, nisam znala kako da se riješim tog osjećaja. Onda sam gledala film 'Julie & Julia' u kojem je Julie tražila i našla nešto što će raditi svakog dana i osjećati se super. To mi je dalo ideju', priča Marisa

Za vikend obično obilazi garažne prodaje i slična mjesta na kojima se mogu naći jeftini odjevni predmeti iz prijašnjih vremena. Na njih ne troši više od jednog dolara, a kada dođe kući pretvara ih u zapanjujuće, moderne haljine uz pomoć svoje šivaće mašine i, dakako, mašte. Haljine bira prema materijalu i uzorku, ali nekada i lijep gumb ili rukavi prevagnu.

Cijeli bi projekt trebao završiti do kraja studenog, no Marisa kaže da ne misli tada stati. Možda će kontaktirati s kakvom humanitarnom organizacijom i staviti na aukciju svoje haljine te donirati prikupljeni novac.