ISTRAŽIVANJE DOKAZALO

Djeca koju odgajaju lezbijke su uspješnija

16.07.2010 u 12:09

Bionic
Reading

Tradicionalni poredak mama, tata i djeca uvijek se smatrao najboljim za odgoj i razvoj djeteta. No prema najnovijim istraživanjima stiže novi poredak – mama, mama i djeca

Znanstvenici su nedavno otkrili nešto doista zapanjujuće. Prema rezultatima istraživanja, djeca koju su odgojile dvije lezbijke su daleko uspješnija od djece odgojene u heteroseksualnim brakovima.

Prema istraživanju, djeca odgojena u vezi između dvije lezbijke imaju znatno više samopoštovanja i samouvjerenosti od djece iz heteroseksualnih brakova.

Općenito bolji rezultat djece iz lezbijskih veza znanstvenicima je bio, kako kažu, u suprotnosti sa zdravim razumom i realnosti.

Smatra se da razlog ovakvom rezultatu leži u samoj psihologiji žena. Naime, većina žena odmalena, bez obzira na spolnu orijentaciju, često druge stavlja ispred sebe.

Puno žena je često patilo od manjka samopoštovanja i nesigurnosti, a to je upravo ono što ne žele da iskuse i njihova djeca. Zbog toga žene razvijaju način odgoja koji potiče i podržava dječje samopoštovanje i sigurnost.

Desetljećima je naša kultura sukobljavala očeve i majke te im nametala uloge koje su se temeljile na spolu, a ne na znanju i afinitetima.

Međutim, mnogi roditelji su odbacili te nametnute uloge i promijenili tradicionalni oblik obitelji. Najbolji primjer za to je podatak da sada svaka četvrta žena prehranjuje obitelj, a očevi rade ono što je prije nekoliko desetljeća bilo potpuno nezamislivo – ostaju kod kuće s djecom.