BORIS KRAGOTIĆ

Dizajner kontroverzne haljine Lepe Brene: 'Zar smo se toliko zatupili da nam smeta obris ženskog tijela?'

04.01.2023 u 10:59

Bionic
Reading

Haljina pjevačice u kojoj je gledatelje Nove TV zabavljala u Silvestarskoj noći postala je glavnom temom razgovora. I dok jedni brane njezin odabir, drugi se zgražaju, a evo što o svemu ima reći njezin kreator, Splićanin Boris Kragotić

U novogodišnjem programu Nove TV jedna od najvećih pjevačkih zvijezdi s prostora ex-Yu izvodila je brojne hitove u crnoj haljini čiji je zlatni detalj - gola silueta žene - svima zapeo za oko.

Njezin kreator, Splićanin Boris Kragotić, otkrio je dosad nepoznate detalje, poput onoga da je na njoj radio tjedan dana i po sedam sati dnevno. Za iscrtavanje ženske siluete na haljini koristio je listiće od 24-karatnog zlata uz kristale i sjajne perlice.

  • +2
Lepa Brena Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Luka Dubroja

‘Haljina u slobodnoj prodaji stoji 1000 eura, a od poznatih osoba nosila ju je samo Brena’, istaknuo je Kragotić u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, dodavši da ga kritike ne diraju.

‘Venera kao prikaz ženskog savršenstva i ideala u povijesti umjetnosti dugo je bila neiscrpna tema mnogih umjetnika i zato ne vidim problem u tome da najveća balkanska zvijezda, prekrivena od glave do pete, nimalo razgolićena i vulgarna ne bi slavila ženstvenost, tijelo, majčinstvo i savršenstvo. Zar smo se toliko zatupili da nam smeta obris ženskog tijela u 2023. godini?’ naglasio je.

S Lepom Brenom splitski dizajner surađuje oko pola godine, a u njegovoj odjeći i nakitu do danas su viđene brojne svjetske zvijezde - od pop kraljice Madonne pa sve do Beyonce.

Na haljinu kojom je podigla prašinu osvrnula se i sama Brena u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

'Našim lažnim moralistima, kojih je i previše, sve što je normalno ne privlači pažnju, a ova mala provokacija u vidu haljine im smeta... Kakav lažni moral! Dok u današnje vrijeme partneri ubijaju žene, siluju se djevojčice i ne prihvaćaju prava gej populacije, da ne govorim o ratu u 21. stoljeću te širenju vjerske i nacionalne mržnje..., naslikane zlatne *ice na haljini su problem! E pa one su moj mali doprinos svim lažnim moralistima u ova surova vremena u kojima živimo', bez dlake na jeziku poručila je pjevačica.