PUT PREMA KRAJU

Deset znakova da ste pred razvodom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 06.06.2012 09:19
  • Objavljeno 06.06.2012 u 09:19
par svađa razvod braka

par svađa razvod braka

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Proučite ovih deset znakova koji signaliziraju da vam je brak postao tužno, samotno i prazno mjesto koje, vjerojatno, oboje želite napustiti

Iako su razvodi sve češći, mnogi se parovi ne snalaze kad se to događa upravo njima. Povjeruju naivno da će ako samo ponovno počnu voljeti jedno drugo sve vratiti na svoje mjesto.

Ovaj će mit, nažalost, najčešće pojesti svakodnevica ako zanemare znakove koji prilično pouzdano signaliziraju da je njihov brak u problemima. Evo 10 znakova da je vaš brak zapravo gotov:

1. Seks je konstantno dosadan i postao je mehanička radnja. Zadovoljavajući seksualni život od vitalne je važnosti za zdravlje. Dugotrajna frustracija ovom bazičnom ljudskom potrebom znak je da je brak gotov.

2. Postoji puno problema, ali samo nekoliko rješenja. Nesposobnost da se donese kompromis i pronađe rješenje u općenitim problemima koji se pojave u vezi pretvara partnere u gorke suparnike.

3. Vrijeđanje na osobnoj razini. Uvrede, psovanje, prigovaranje, sarkastični komentaru kojima je cilj ponižavanje ili vrijeđanje partnera siguran je put prema razvodu.

4. Ljuti ste cijelo vrijeme. Akumulirani bijes ubija ljubav! Ako vi i vaš suprug ne znate kako da se nosite s ljutnjom i skrivate je pod tepih, ta će se planina negativnih emocija jednog dana srušiti na brak.

5. Jedno od vas dvoje vara. Uz profesionalnu pomoć većina brakova može preživjeti preljub, no ponovljeni izvanbračni izleti izazivaju toliko boli da je razvod obično olakšanje.

thinstock

thinstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: thinstock

Seks je dosadan i odrađuje se i signalizira kraj braka
6. U braku postoji sebičnost. Brak znači davati i primati te potrebe i želje svog partnera držati prioritetnima. Muževi i žene koji će osjećaju ignorirani najčešće će htjeti van iz braka.

7. Jedno od vas dvoje uvijek mora biti u pravu. Kad je vaš partner uvijek u pravu, a vi uvijek u krivu, osjećat ćete se pregaženo. Ako nemate pravo glasa koji se čuje i poštuje, brak se sigurno pretvorio u diktaturu. Razvod tada daje taj sjajan i neodoljiv osjećaj slobode koji ne možete dobiti od supružnika.

8. Više ne uživate u poljupcu. Kad biste radije imali seks nego strastveni poljubac, vaš je brak u dubokim problemima.

9. Razgovor je gotov. Najbolji put do sretnog braka je razgovor. To znači dijeliti osjećaje, misli i stavove tako da uvijek možete biti emocionalno sinkronizirani. Kad nema ove veze, brak je prazno i usamljeno mjesto koje partneri žele napustiti.

10. Imate previše ili premalo. Kad oboje moraju raditi i jedno zarađuje puno više (pogotovo ako je riječ o ženi), problemi s kontrolom mogu sabotirati brak. Previše novca, kad partneri nesmotreno troše, potiče životni stil s puno izazova koji mogu naštetiti braku kao i istinskim vrijednostima koje nas podsjećaju što je doista važno u životu, piše Huffington Post

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi