ELEMENT NOVOGA

Deset načina kako osvježiti dugu vezu

  • Autor: K. Z.
  • Zadnja izmjena 27.08.2009 08:02
  • Objavljeno 27.08.2009 u 08:00
ljubav par

ljubav par

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Veze su uvijek teške, a stvari se s vremenom dodatno kompliciraju. Dugotrajne veze imaju svojih prednosti, ali i nedostataka. Kada se dobro poznajete, oči vam znaju odlutati prema nekim novim ljudima, jer to je novo, nepoznato i intrigantno

Važno je da znate da problemi s kojima se susrećete nisu neobični te da prihvatite da svaka veza ima lijepe, ali i teške trenutke. Ipak, postoji mnoštvo stvari koje možete učiniti kako bi svoju partnersku vezu ponovno učiniti zabavnom i zanimljivom. Donosimo vam deset savjeta kako začiniti dugoročnu vezu.

1. Organizirajte zabave
Parovi često pogrešno shvaćaju vezu kao obavezu da stalno provode vrijeme jedno s drugim. Organizirajte zabavu, pozovite prijatelje i družite se. Razdvojite se na zabavi, družite se s drugim ljudima i bavite se različitim aktivnostima. Na taj način pojačat ćete međusobnu želju, a usput ćete se i dobro zabaviti te obogatiti društveni život.

2. Posjetite nova mjesta
Priznajte, čak i kada izlazite, uglavnom posjećujete ista mjesta. Naravno da je to dosadno. Preuzmite inicijativu, posjetite neki drugi grad, otkrijte neku novu plažu ili se zabavite u nekom novom hotelu. Novi izazovi otvaraju vas novim vrstama razgovora i spoznaja, a to je svakako nešto što će oplemeniti vašu vezu.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Priredite zabavu za prijatelje
3. Razdvojite se na neko vrijeme
Da, to nije lak zadatak, pogotovo ako volite svoga partnera ili partnericu, ali je iznimno važno. Ne zaboravite da ste ipak dvije zasebne osobe te da je potrebno da imate samo svoje vrijeme i samo svoj prostor. Dobro je da tu i tamo provedete noć negdje dalje – prespavajte kod rodbine, prijatelja ili s društvom na izletu u nekom drugom gradu. Razdvojenost će rezultirati nedostajanjem i pojačanjem želje, a to će itekako donijeti uzbuđenje u vašu monotonu vezu.

4. Dijelite si darove

Kada nekoga darivate, zapravo mu govorite da ste mislili na njega dok ga nije bilo. Dar ne mora biti ekstravagantan ili skup, ali mora biti od srca. Najbolje su sitnice za koje pouzdano znate da će razveseliti vašu polovicu. Darivanje pridonosi zdravlju i kvaliteti veze, a vi, naravno, želite upravo takvu vezu.

5. Iznenadite se posjetima
S vremena na vrijeme možete posjetiti partnericu na poslu i odvesti je na ručak. Razlog je jednak kao i kod darivanja – pokazuje da ste mislili na nju. Osim toga, to pokazuje da ste baš imali snažnu želju vidjeti je, a to je uvijek romantično. Oživljavanje romantike u vezi dobro je i pohvalno.

6. Izlazite
Priuštite si izlaske kao u početku veze. Dakle, nemojte izlaziti na već stara i poznata mjesta, nego se potrudite i otkrijte nešto novo. Učinite od toga pravi mali pothvat – otkrijte neki novi restoran, rezervirajte mjesto, lijepo se odjenite i izađite. Muškarac ne smije zaboraviti svoje manire, a to podrazumijeva otvaranje vrata i pridržavanje kaputa. Žena pak treba biti ljubazna, nasmijana i koketna. Na trenutak će vam se činiti kao da ste opet na početku, a to će vratiti strast u dugotrajnu vezu.

7. Odredite zajedničke ciljeve

To je sjajan način oživljavanja monotone veze. Sjednite zajedno i pogledajte koji su vam dugoročni ciljevi – gdje želite živjeti, koliko djece planirate imati, kako će se poslovna karijera razvijati… Razgovarajte i međusobno se savjetujte. Zajedno odredite strategiju kako postići zadane ciljeve. Takvo planiranje iznimno produbljuje vezu i dovodi je na neku novu razinu.

8. Isprobajte nove aktivnosti u spavaćoj sobi
Uvijek postoji nešto što još niste isprobali. Budimo iskreni, dugotrajne veze u spavaćoj sobi rezultiraju monotonijom. Ako želite probuditi strasti, potrudite se malo više u krevetu. Seksualne igračkice neće vas ugristi i nisu perverzne. Možete odglumiti i neke uloge te si otkriti najskrivenija maštanja. Iznenadit ćete se kako će vaš seksualni život krenuti u jednom drugačijem smjeru.

9. Dovedite treću ili trećega
Opustite se, ne mislimo na seks utroje, nego na dijete. Ne postoji ništa na svijetu što vas može više zbližiti od djeteta. Dijete je važnije od vas oboje i postaje centar vašega svijeta. Međutim, ako niste spremni za dijete, nemojte ga još imati. To što drugi komentiraju da vam je vrijeme, nije nešto na što biste se trebali obazirati. Za početak možete nabaviti psa.

10. Zajedno otkrivajte nove stvari
Najbolji način za održavanje dugotrajne veze zanimljivom je da u sve dodate element novog. Upišite se zajedno na tečaj kuhanja, krenite na jogu ili upišite tečaj tanga. Obilazite muzeje i kazališta, idite u zoološki vrt, pogledajte neki novi film o kojem ćete onda moći zajedno razgovarati. Međusobno se izgrađujte i zajedno evoluirajte. Svaka novost pridonijet će vašem zajedničkom rastu, a to znači da u vašoj vezi neće biti dosadno.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi