11. PROSINCA

Današnji dan je najplodniji i najseksi dan u godini

11.12.2012 u 10:14

Bionic
Reading

Novo istraživanje donosi sasvim neobična saznanja. Naime, prema riječima znanstvenika, upravo na današnji dan bit će začet najveći broj beba, više nego bilo kojeg drugog dana u ovoj godini

rema pisanju Daily Maila, nacionalni podaci Velike Britanije pokazuju kako je 16. rujna najpopularniji i najčešći datum rođendana, a s obzirom na to da je prosječno razdoblje gestacije za bebu 40 tjedana, 11. prosinca, točno 40 tjedna prije 16. rujna, označen je kao najplodniji dan u godini.

Prosinac je također najpopularniji mjesec za začeće, pa je tako čak devet posto beba začeto upravo u tom mjesecu, te je stoga rujan najčešći mjesec u kojemu se slave rođendani. Prema riječima znanstvenika, zima je znatno plodnija sezona od ljeta jer je kvaliteta sperme veća za hladnijeg razdoblja.

Isto tako, prema riječima znanstvenika, ljudi češće imaju spolne odnose tijekom prosinca zbog često organiziranih tuluma te općeg dobrog raspoloženja koje vlada zbog nadolazećih blagdana. Istraživanje je provela britanska internetska stranica Lovehoney, inače poznata kao najveći prodavač seks igračaka. Osnivač ove stranice, Neal Slateford, kaže kako upravo na današnji dan očekuje povećanu potražnju za seks igračkama.

'Prosinac je i jako dobar mjesec po pitanju prodaje jer si mnogi parovi za Božić poklanjaju seks igračke. Osim toga, zimi se i češće kupuje preko interneta jer se nikome ne da ići u šoping za ružnog vremena. Upravo na današnji dan, 11. prosinca, koji je ujedno i najplodniji i najseksi dan u godini, očekujemo veliku prodaju', kaže Neal.

No, seks nije rezerviran samo za prosinca, a da biste bili potpuno spremni, tu je i deset zanimljivih činjenica o seksu.

Svaki četvrti muškarac gasi svjetlo prije seksa.
Za vrijeme tridesetminutnog seksa tijelo sagori i do 300 kalorija.
Osim spavaće sobe, najčešće mjesto za seks je automobil.
Za vrijeme seksa čak 75 posto muškaraca uvijek doživi orgazam, u usporedbi sa samo 25 posto žena.
Muškarci dnevno dožive oko 11 erekcija.
U svijetu se u jednome danu odvije i do 100 milijuna spolnih odnosa.
Tijekom života provedemo 20,160 minuta ljubeći se, odnosno 336 sati ili pak 14 tjedana.
Parovi će se 17 puta češće prepustiti strasti u ponoć nego u deset ujutro.
Poljubac u obraz aktivira samo dva mišića, dok je za strastveni poljubac potrebno čak 34 mišića.
S godinama orgazmi traju sve kraće.