BLAGDANSKA NAGRADNJAČA

Danas poklanjaju Sony, Znanje, Menart, Kandit, Biobaza i Zagrebački plesni centar

06.12.2017 u 09:16

Bionic
Reading

Već osmu godinu zaredom tportal.hr daje sve od sebe i tijekom prosinca vjernim čitateljima poklanja vrijedne nagrade. Imat ćete prilike osvojiti ih svakog dana, a koje smo danas pripremili, saznajte u nastavku! U četvrtom danu velikog blagdanskog darivanja tportala nagradit će vas Sony, Znanje, Menart, Kandit, Biobaza i Zagrebački plesni centar

Sony poklanja Sony Xperia L1 - elegantan smartphone s impresivnim zaslonom i moćnim performansama. Xperia L1 je elegantan smartphone s velikim 5,5-inčnim HD zaslonom i fluidnim performansama koji ćete odmah zavoljeti.  Uz praktičan format i funkcionalnost  tu su i izuzetan zaslon i prepoznatljiv Sony dizajn. Nenametljivim vrhunskim dizajnom dominira velik 5,5-inčni HD zaslon koji pruža fenomenalan doživljaj gledanja, bilo da uživate u omiljenom filmu kod kuće ili dok se vozite na posao (naravno, kao putnik ili suvozač). Zahvaljujući zaobljenom kućištu bit će vam ugodno držati ga u ruci i koristiti. Četverojezgreni procesor pruža pouzdane performanse pa znate da imate telefon na koji se možete osloniti. Memorija je uz pomoć microSD kartice proširiva do 256 GB pa vam neće nedostajati prostora za vaše omiljene fotografije, filmove, glazbu i najdraže aplikacije. Aplikacije Smart Cleaner i Xperia Actions brinu da smartphone fluidno rade i prilagođavaju postavke i funkcionalnost uređaja vašoj okolini. Xperia Tips je vaš osobni asistent koji nenametljivo prilagođava vaš telefon vašim željama i navikama korištenja. S glavnom kamerom s 13 MP i Autofokusom te ISO osjetiljivošću 3200 (za fotografije) te prednjom kamerom s 5 MP i širokokutnim 24 mm objektivom f2,2 ovih blagdana nećete propustiti zabilježiti sve najdraže trenutke i pretvoriti ih u uspomene koje mogu trajati zauvijek!

Znanje poklanja dvije knjige Victoria Aveyard 'Grimizna kraljica'. Ovo je svijet podijeljen krvlju – crvenom i srebrnom. Sedamnaestogodišnja Mare Barrow i njezina obitelj pripadaju Crvenima, čija je sudbina služiti Srebrnoj eliti koju nadnaravne moći čine skoro božanskom. Mare postaje kradljivica kako bi pomogla svojoj siromašnoj obitelji, no kada njezin najbolji prijatelj dobije poziv za novačenje u rat koji bijesni godinama, ona riskira sve kako bi ga oslobodila novačenja. Neobičan splet okolnosti dovodi je u samu kraljevsku palaču, gdje ona pred kraljem i njegovom svitom otkrije vlastitu moć – sposobnost koje uopće nije bila svjesna. Čudno je samo jedno… njezina krv je crvena. Kako bi sakrio Mareinu moć, kralj je prisiljava da glumi izgubljenu Srebrnu princezu. Mare polako otkriva složenost svijeta Srebrnih, no ostaje vjerna svojem narodu pomažeći pobunjeničkoj Grimiznoj gardi.Ona pokreće smrtonosnu igru punu nasilja, Crvenih protiv Srebrnih, kraljevića protiv kraljevića – i Mare protiv vlastitog srca…

Victoria Aveyard odrasla je u East Longmeadowu, u državi Massachusetts. Preselila se u Los Angeles kako bi diplomirala pisanje scenarija pri Sveučilištu u Južnoj Karolini. Grimizna kraljica njezin je roman prvijenac za koji je dobila nekoliko nagrada- South Carolina Book Award for Young Adult (2017), Lincoln Award (2017), Goodreads Choice Award for Debut Goodreads Author. Universal pictures otkupilo je prava za snimanje filma kojem će producentica biti Elisabeth Banks. O Victoriji više možete saznati na  www.victoriaaveyard.com.

Menart poklanja albume Manntra  'Meridian' i Letu Štuke 'The Best Of'. 

Manntra  'Meridian' - 'Nakon prvog albuma imaš neke ideje za drugi, ali sve ispucaš tada i ostaneš bez onog početnog momenta i vizije i onda ili odustaneš na tom koraku i ne napraviš nikada taj treći album ili nađeš novu inspiraciju, novi izazov i jaču poruku koju želiš prenijeti. Nama se to na našu sreću dogodilo i iskoračili smo negdje gdje se prije nikad ne bismo usudili.' – rekao je Marko Matijević Sekul o novom albumu za koji potpisuje većinski dio glazbe i aranžmana, dok su se u skladateljskom dijelu udružili  Boris Kolarić i Marko Purišić, a većinu tekstova potpisuje Zoltan Lečei Boris Kolarić. Novi album Meridian je kao da pomirišeš more i sol koja izlazi iz zvučnika, kao oluja koja nosi sve pred sobom i kao neispričana ljubavna priča. 'Mislim da će se svi koji su se našli u prethodnim albumima naći i u novom, ali također  vjerujemo da će se i velikoj većini novih slušatelja svidjeti ovaj album.' – zaključio je Marko. Meridian je novo poglavlje benda s puno živih instrumenata pomiješani s rock gitarama, glasnim bubnjem i synthovima.

Letu Štuke – 'The Best Of' donosi čak 17 pjesama, a posebna je novost bonus pjesma 'Padaj' koja na ovaj način doživljava premijeru na CD-u.  Izdanje koje na jednom mjestu okuplja najbolje trenutke s albuma 'Letu štuke', 'Proteini i ugljikohidrati' te 'Brojevi računa' svim ljubiteljima jednog od najkvalitetnijih rock bendova u regiji donosi hitove kao što su 'Mjesto za dvoje', 'Tesla', „Paranoja“, 'Pero Papacoder', 'Šutiš', 'Sunce' i druge.

Kandit poklanja dva Kandi poklon paketa. Način na koji živimo i ubrzan tempo života ne ostavljaju nam puno prostora za svakodnevnu brigu o prehrani. Mnogima ujutro nedostaje onih nekoliko minuta koje mogu imati samo za sebe. Ispijanje prve jutarnje kave, listanje dnevnih novina, uživanje u tišini vlastitog doma... Sve to može biti još ljepše uz savršenu kombinaciju vrhunske Kandit čokolade obogaćene keksima sa žitaricama i šumskim voćem. U današnje vrijeme sve je veća zastupljenost tzv. zdravih slastica (potražnja za funkcionalnim proizvodima)  – čokolada sa žitaricama koji predstavljaju zdravi međuobrok. Prateći najnovije trendove, Kandit je za Vas pripremio jedan sasvim novi okus u svojoj bogatoj ponudi čokolada. Visokokvalitetna Kandit bijela čokolada s komadićima maline i  hrskavim Koestlin Breakfast biscuits integralnim keksom Breakfast biscuits - Cerals & Cranberry. Izuzetno prhko čajno pecivo koje sadrži 5 vrsta žitarica i to u obliku integralnog brašna pšenice, ječma, raži i pira te zobenih, pšeničnih i ječmenih pahuljica. Pir je jedna od najstarijih poznatih vrsta žitarica koja sadrži proteine, nezasićene masti, vitamine, minerale i vlakna. Nutritivni sastav te okus i miris proizvoda dodatno obogaćuje brusnica.  Osim bijele čokolade, pripremili smo i varijantu s mliječnom čokoladom. Visokokvalitetna Kandit mliječna  čokolada s komadićima maline i s hrskavim Koestlin Breakfast biscuits integralnim keksom Breakfast biscuits - Cereals & wild berries. Žitarice pšenica, zob, ječam, raž, pir, riža i heljda u obliku integralnog brašna i pahuljica te smeđi šećer daju ovoj novoj kombinaciji čajnog peciva i čokolade karakterističnu prhku strukturu, ali i visoku nutritivnu vrijednost, dok šumsko voće daje(pruža) ugodan miris i blagi okus. Na Vama je izbor, u kojoj kombinaciji mliječne ili bijele čokolade ćete uživati, no bitno je zapamtiti: Sreća je u malim stvarima, i tako je slatka baš poput kockice Kandi Breakfast Biscuits čokolade!

ZPC vam poklanja adventske ulaznice za dvije zanimljive plesne predstave. Kada se već pomalo smrznete na adventskim kućicama dođite na toplo u Zagrebački plesni centar i pogledajte neku od plesnih predstava na bogatom programu. Zagrebački plesni centar nalazi se u samo centru grada, u dvorištu Ilice 10 i idealno je mjesto za pobjeći iz gužve i pritom pogledati zanimljivu plesnu predstavu. ZPC vodi Vas ovog Adventa na 'Rollercoaster' 07.12. u 20h i 'Podešavanje prostora' 09.12. u 20h. Predstava Rollercoaster je dramsko-plesna 'komedija' koja prikazuje svakodnevni život današnje žene, ali na jedan drugačiji način. 'Podešavanje prostora' plesni je dijalog dvoje ljudi u potrazi za svojim prostorom i samim sobom. Posjetite stranicu Zagrebačkog plesnog centra www.zagrebackiplesnicentar.hr Za svaku predstavu dijelimo 5x2 ulaznice. Vidimo se u ZPC-u!

Biobaza poklanja tri Biobaza Kids poklon paketa. Prirodni proizvodi bogatih tekstura sve su što koži treba ove zime. Biobaza je osmislila blagdanske pakete koji će razveseliti i velike i male. Biobaza paket Mimoza sadrži micelarno ulje za brzo skidanje šminke i obnavljajuću kremu, Kids paket nekoliko voćno-mirisnih proizvoda za njegu osjetljive dječje kože, a snažniji spol može uživati u proizvodima iz Men paketa – univerzalnoj kremi, serumu za brijanje i gelu za tuširanje.

Sudjeluj i osvoji pregršt vrijednih nagrada! Dobitnik Sony Xperia L1 nagrade će biti objavljen u petak, 8. prosinca.

Ruža Matika (Victoria Aveyard 'Grimizna kraljica'), Simica Šegan (Victoria Aveyard 'Grimizna kraljica'), Anita Baćurin (album Manntra 'Meridian'), Damir Pastrović (album Letu Štuke 'The Best Of'), Dino Petek (Kandi poklon paket), Sanda Meštrić (Kandi poklon paket), Vanja Keglević (Biobaza Kids poklon paket), Ivana Kuna (Biobaza Kids poklon paket), Brankica Trgovac (Biobaza Kids poklon paket), dobitnici ulaznica za 'Rollercoaster' (ZPC, 07.12. u 20h) su Dunja Tomić, Roberta Jordan, Antonija Milić, Sanja Kruljac i Dejan Petrak, dobitnici ulaznica za 'Podešavanje prostora' (ZPC, 09.12. u 20h) su Diana Nimac, Ivana Lakić, Mia Kovač, Ana Marija Pšeničnik i Silvija Vrgoč.