BLAGDANSKA NAGRADNJAČA

Danas poklanjaju Sony, Uriage, Instar informatika, Green&More, Olival...

22.12.2017 u 09:40

Bionic
Reading

Već osmu godinu zaredom tportal.hr daje sve od sebe i tijekom prosinca vjernim čitateljima poklanja vrijedne nagrade. Imat ćete prilike osvojiti ih svakog dana, a koje smo danas pripremili, saznajte u nastavku! U šesnaestom danu velikog blagdanskog darivanja tportala nagradit će vas Sony, Uriage, Instar informatika, Fraktura, Boris Banović, Noelle, Saponia, Schneider Electric..

Sony poklanja Sony XZ1 Compact – malen, ali moćan smartphone. Sony Xperia X1 Compact dovodi kompaktne smartphone na novu razinu jer nudi niz vrhunskih Sony inovacija, uključujući Motion Eye™ kameru sa Super slow motion videom, 3D Creator, super širokokutnu prednju kameru i vrhunsko audio iskustvo – a sve to u modelu sa 4,6-inčnim zaslonom i u praktičnom formatu koji stane u ruku. Možda ovih blagdana stigne baš pod vaš bor! Motion Eye™ kamera ima memory-stacked senzor slike, koji podiže snimanje videozapisa na novu razinu, a slika je vrhunske kvalitete. Ima sve najnovije opcije, uključujući Predictive Capture pa više nikada nećete propustiti neočekivani trenutak, i kontinuirani autofokus koji inteligentno prati vaš subjekt neprekidno prilagođavajući fokus da osigura oštrinu vaših akcijskih fotografija. Tu je i najbolja super širokokutna prednja kamera koja ima polje gledanja (FoV) od 120 stupnjeva da bi omogućila još bolje selfieje. Savršena je za grupne selfieje s prekrasnim krajolikom u pozadini (idealno za Advent u bilo kojem gradu). Hoćete klasični selfie? Jednostavno se prebacite na uobičajen kut od 80 stupnjeva jednim klikom na zaslon. Čak i kada je svjetlo jako slabo, zaslonska bljeskalica dobro će osvijetliti vaše selfieje pa ćete uvijek zablistati. Uz nevjerojatnu kameru, XZ1 Compact ima i 3D Creator, super Sony algoritam koji vam omogućava da sa svojim smartphoneom napravite 3D sken glave, lica, hrane ili slobodnog oblika. To je potpuno novi način da se pohvalite sa svojim blagdanskim stolom, poklonima ili outfitom! 3D sken možete podijeliti s prijateljima, pretvoriti u avatar uz pomoć AR Effects opcije kamere ili isprintati uz pomoć 3D printera. Granice postavlja vaša mašta!

Xperia XZ1 Compact nudi i super brze performanse koje će ići u korak sa životom punim stava i pustolovine. Koristi vrhunski Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile Platform procesor. Brzine preuzimanja dosežu do 800 Mbps, što će vam, ovisno o kvaliteti vaše mobilne mreže, omogućiti da preuzmete epizodu TV serije u 30 sekundi. Provedite blagdane uz omiljene serije i binge watching, a možete ih gledati i na svom smartphoneu! XZ1 Compact otporan je i na zimu – podnijet će pljusak ili prašinu (oznaka IP65/68), a dodatno je ojačan Corning® Gorilla® Glassom 5 s prednje i stražnje strane. Blagdani su vam u znaku glazbe i igranja? Nudi najnovije Sony audio tehnologije uz koje ćete se osjećati kao da ste na koncertu omiljenog izvođača. Compact je i najbolji prijatelj vaše PlayStation®4 konzole pa se više ne morate boriti s ukućanima za pristup televizoru – igrajte na zaslonu svog smartphonea! Želimo vam sretne i vesele blagdane!

Uriage poklanja Uriage 1er Senteur Prvi parfem. Uriage Prvi parfem vole i mali i odrasli. Nježnog i blagog mirisa, potpuno siguran za korištenje, hipoalergen, bez alkohola i parabena, te odličan dar za svaku dječju slavljeničku priliku! 100 ml, 148 kuna.

Instar informatika poklanja E-Book Reader Amazon Kindle Paperwhite. Najprodavaniji e-book čitač na svijetu! Otkako se pojavio na tržištu, Amazonov Kindle je vrlo brzo postao najpopularniji izbor među e-čitačima diljem svijeta. DisplayAmazon 6 '' Paperwhite ekran, 300 ppi. Veličina 169 mm x 117 mm x 9,1 mm. Težina: 205 grama. Pohrana na tisuće knjiga na uređaju. Podržani formati: Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, nezaštićen MOBI, PRC; s pretvorbom HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP. 

Fraktura poklanja knjige Antonin Varenne - Dezerteri i Saša Stanišić - Uoči slavlja.

Antonin Varenne - Dezerteri. Dva rata. Prvi, koji buntovnog mladića Pascala Verinija 1957. godine odvodi u Alžir, na Farmu na kojoj se ne uzgaja ništa, samo se uništavaju ljudi. I drugi, koji isluženi policajac i boksač na kraju karijere George Crozat, zvan Beton, u Parizu 2009. vodi protiv svoje sjene, za vlastitu dušu. Između njih su pola stoljeća, bjegovi i bitke, razočaranja i tajne. I ljudi. Živi i oni drugi. No koliko god ih vrijeme i prostor razdvajali — pokazuje uzbudljivi hit-triler Antonina Varennea — ratovi i muškarci ne mogu pobjeći jedni od drugih. Čak ni kada to pokušaju, od Alžira do Pariza, kao Pascal i George. Dezerteri su roman o ljudima koji su pokušali ne biti dijelom čopora, i koji su za to morali platiti cijenu. Nadahnuta sudbinom autorova oca, ovo je priča o mržnji i osveti, o oprostu i onoj fatalnoj posljednjoj rundi, u kojoj se borimo za vlastitu ljudskost.

Saša Stanišić - Uoči slavlja. Noć je uoči Anindana u mjestašcu Fürstenfelde u okrugu Uckermark. Nitko od mještana nije posve siguran što se slavi, no vesele se što će spaliti Annu. A premda selo naizgled spava, neki njegovi stanovnici nisu sigurni je li im ova noć uoči slavlja zapravo posljednja. Bivši potpukovnik Njemačke nacionalne vojske, šumar i penzioner g. Schramm mora donijeti odluku: cigareta ili metak u glavu. Anna leži u tami, sama, okružena oronulom prošlošću svoje obitelji, i pita se što joj je dobro donijelo osamnaest godina provedenih na imanju Geherovih. Mladiću Johannu kod kuće postane neizdrživo, a kad dođe do crkve, začuje pucketanje iz tornja i naiđe na odbačeni zvonarski cilindar. Noć je probudila uspavane duhove: na površinu izbijaju stare legende i sjećanja. Nakon velikog uspjeha romana Kako vojnik popravlja gramofon preve­denog na više od trideset jezika, Saša Stanišić u svojem drugom romanu Uoči slavlja maestralno opisuje događaje iz njemačke provincije. Uoči slavlja djelo je koje ne ostavlja ravnodušnim, prije svega zbog autorove suptilne duhovitosti i suosjećajnosti prema svojim junacima.

Boris Banović poklanja jedne dioptrijske naočale. Novi modeli dioptrijskih naočala poznatog domaćeg dizajnera zanimljiva su i praktična kombinacija modernog i retro izričaja te pristupačne cijene. Bezvremenska klasika s retro štihom i trendovskim detaljima i bojama oduvijek je bila nit vodilja Borisa Banovića, što posebno dolazi do izražaja u najnovijoj kolekciji njegovih dioptrijskih okvira naočala. Modna priča Boris Banović Eyewear donosi novi pogled na naočale koje su s vremenom od nužnog medicinskog pomagala postale dio mnogih odjevnih kombinacija. Ipak, njihova je uloga, smatra dizajner, i dalje ponajprije praktične prirode: 'Dioptrijske naočale nose se gotovo cijeli dan, sedam dana u tjednu, a u prosjeku se mijenjaju svake dvije do tri godine. Jednostavna računica nam govori da su samim time postale preskupe za kućni budžet, posebice ako ih želite nositi i kao modni dodatak. Stoga smo ovom kolekcijom okvira nastojali predstaviti trendovske, a opet klasične i funkcionalne okvire po pristupačnim cijenama od 400 do 600 kuna', poručuje Boris Banović, ističući kako su novi modeli izrađeni od vrhunskih, ručno izrađenih acetata s fleksibilnim krilima.

Kampanju za nove naočale predstavila su dobro poznata lica, voditeljica Mia Kovačić i model Marko Tkalčević. Da bi kupnja nove kolekcije bila što jednostavnija, ali i zabavnija, može se pronaći na stranicama prve onlineoptike u Hrvatskoj www.framespage.com, koja u samo nekoliko dana isporučuje željeni model na kućnu adresu naručitelja. Također, naočale Boris Banović Eyewear mogu se pronaći i u odabranim optikama i concept trgovinama. Stoga pustite mašti na volju i pogledajte modu novim očima!  

Schneider Electric poklanja paket s po pet dekorativnih okvira za utičnice raznih boja. Zašto ne biste za blagdane razveselili sebe ili svoje najdraže mini makeoverom omiljene prostorije? Uz pomoć Schneider Electrica i dekorativnih okvira za utičnice i prekidače iz serije Unica, to je sjajna ideja. Pogotovo jer ćete dekorativne okvire dobiti na dar. 

Saponia poklanja dva poklon paketa. Faks helizim Premium Formula – hrvatska kvaliteta i povjerenje od 1968. Svježa i mirisna odjeća, udobna za nošenje, meko i mirisno posteljno rublje i ručnici užitak su za cijelu obitelj. Faks helizim svojom vrhunskom kvalitetom već generacijama domaćica pomaže u njihovoj brizi za obitelj. Faks helizim Premium formula je univerzalni deterdžent za strojno pranje svih vrsta rublja (osim vune i svile) na temp. 20-90°C. Snaga multienzima u sinergiji s ostalim komponentama formulacije djelotvorno uklanja različite tipove mrlja. Formulacija je posebno djelotvorna na niskim temperaturama pranja već od 20°C te omogućuje štednju energije. Odjevni predmeti će ostati duže kao novi jer su pomno izbalansirani sastojci koji njeguju vlakna odjeće. Blistava bjelina i profinjeni miris zasigurno će oduševiti svaku domaćicu. Faks helizim - tako mirisan i čist.

Ornel French style – Kada miris dobije ime. Stopi hladne i tople boje, izaberi najdraži odjevni predmet, zaustavi vrijeme i ogrni se zavodljivim i nježnim dodirom. Ove jeseni nova linija Ornela će u vaš styling unijeti savršenstvo parfema i dozu pariškog chica. Inkapsulirani miris u Ornelu French styleoslobađa miris na rublju, otkrivajući neodoljivu raskoš i mekoću rublja. Svakim dodirom probudit ćete neodoljive mirisne užitke nadahnute francuskim chicom. Zamislite da vas ljudi prepoznaju zatvorenih očiju. Miris Ornel est À la mode obećava zadovoljstvo svakog pokreta samouvjerenim, snažnim i odlučnim osobama. Traperice širokog kroja, bijela majica i beretka dovoljni su da izađete i zadivite sve oko sebe. Bilo da ste zavodljivi, tajnoviti ili elegantni, zasigurno će vas oduševiti upečatljivo profinjen voćno-cvjetni miris omekšivača Ornel est Très jolie. Lepršava haljina, kožna jakna, visoke potpetice i malo maskare dat će vam pravu dozu spontanosti i neovisnosti.

Jedinstvena, profinjena i sofisticirana kreacija Ornel est Chic poziva vas da se predate izazovnom i slatkom mirisnom ozračju te ostavite za sobom zavodljiv mirisni trag sofisticirane elegancije. Mala crna haljina, omiljena torbica i crveni ruž za usne odrazit će ljepotu profinjene jednostavnosti. Moderni i glamurozni, delikatno osmišljeni miris Ornel est Unique neka budi u vama skrivenu jedinstvenost. Vožnja biciklom, šetnja psa ili glamurozna večera u kombinaciji s Ornelom poziva vas da se predate izazovnom i slatkom mirisnom ozračju punog samopouzdanja. Ornel French style modni je imperativ sezone i na vama je da odaberete svoj miris jer su to kombinacije u kojima ćete se osjećati kao da se šećete ulicama Pariza.

Noelle poklanja jedan set make up kistova. Materijal budućnosti, bambus, već je zavladao u uređenju interijera, građevini, modnim detaljima pa čak i gastronomiji, a da ovaj eko trend ne zaobiđe i kozmetičku torbicu pobrinuo se poznati brand makeup pribora Noelle. U kozmetičkom svijetu ne postoji ništa bolje od seta novih kistova, a u vrijeme blagdana ništa originalnije od jedinstvenog Noelle limited edition seta koji priziva omiljene dane u prosincu. Savršeno dizajnirani i inspirirani prirodom, u prigodnom bijelo zlatnom pakiranju sa simpatičnom porukom 'Brush, sparkle, be merry', make up kistovi s potpisom najpoznatijeg hrvatskog branda postaju idealan poklon. Bambus je u Kini simbol dugovječnosti, a u Indiji prijateljstva stoga je jasno da će novi makeup set bit dugovječan prijatelj svake šminkerice i trendseterice. Za sve ljubiteljice prirodnih materijala i egzotičnog stila, bambus pribor bit će 'stvarčica' koju trebaju već ovih blagdana. Najljepši božićni poklon tako svojim dizajnom priziva sunce, proljeće i provode u prirodi, sve ono što nam u hladnim zimskim danima ponekad nedostaje. Beauty set od 11 kistova osim izgleda koji osvaja na prvu, nudi sve što treba za nanošenje makeupa bez greške. Nanosi pudera i proizvoda u kamenu tako su sada precizniji no ikad uz jedan veći i jedan manji kist, a nanošenje sjenila još pojednostavljeno uz također dva kista različitih dimenzija. U setu se kriju i makeup kist za blendanje nakon nanošenja pudera u prahu ili kamena, kist za nanošenje korektora i rumenila, a da svaki detalj bude na svome mjestu pobrinut će se kist za nanošenje ruža, tanki aplikator za eyeliner i kist za obrve. Lagana drška od bambusa te nevjerojatno mekana sintetička vlakna samih četkica samo će olakšati pripreme za blagdansko druženje s obitelji i provod u najluđoj noći u godini. Trenutni trend vraćanja prirodi i korištenja prirodnih proizvoda stigao je u svijet kozmetike i šminke te tako zavladao u predivnom ruhu Noelle seta sa zlatnim ferulama, drškama od bambusa i žuto-smeđim sintetičkim dlačicama. Potraga idealnog poklona za 'pod bor' za prijateljicu i najdražu šminkericu u obitelji prestaje tamo gdje se krije ovaj neobični Noelle set, samo u BIPA trgovinama po cijeni od 179,90 kuna.

Hansaplast poklanja pet pakiranja Hansaplast Star Wars flastera. Svemirski nježna zaštita Otkrijte snagu Star Wars flastera Pošaljite suze u daleku galaksiju jer male i velike zapovjednike svemirskih brodova odsada nježno štite Hansaplast Star Wars flasteri. Flasteri sadrže najnoviju medicinsku tehnologiju i dolaze s omiljenim likovima iz Ratova zvijezda. Darth Vader, Chewbacca, R2-D2, General Grievous, Storm Trooper, Yoda, The X-Wing i C-3PO su ovdje - koji Star Wars flaster vi birate? Ne podcjenjujte male rane! Svako malo oštećenje kože zaslužuje posebnu pažnju i pravilnu njegu kako bi koža pravilno zacijelila. Nasreću, većina svakodnevnih ozljeda su manje ozljede i mogu se riješiti upotrebom Star Wars flastera i pomoći im da dobro zacijele. Kod njege manjih svakodnevnih ozljeda Hansaplast Star Wars flasteri: • nježno štite ranu od vanjskih utjecaja i spriječiti infekciju • apsorbiraju tekućine poput krvi i gnoja iz rane • bezbolno se uklanjaju. 16 flastera u pakiranju • 3 pakiranja za sakupiti – svaki s različitim dizajnom • Flasteri prianjaju čvrsto uz dječju kožu, ali se lako skidaju. • Rana je zaštićena od nečistoća i bakterija kako bi što brže zacijelila. • Neljepljivi jastučić štiti i pruža udobnost. • Pogodni za nježnu i osjetljivu dječju kožu.

Green&More poklanja RAW selekcija organskih krem medova 4u1. Green&More RAW selekcija organskih krem medova pravo je bogatstvo aroma i nutricija iz više izvora. Četiri jednostavno neodoljive arome u jednom paketu.  Ljubitelji voćnih okusa  moći će uživati u čarima prave jagode i borovnice. Osim što su prava riznica vitamina, minerala i aminokiselina iz dva izvora, oba okusa vrlo brzo osvajaju velike i male slatkoljupce. Osvježavajuće citrusni okus uz blagu pikantnu notu nalazi se u Medu s limunom i đumbirom - formuli  trostruke učinkovitosti. Sastojci ove formulacije poznati su saveznici  u borbi protiv virusa i prehlada te potiču cirkulaciju.  Poznatu zelenu supernamirnicu, ručno rezanu i branu mladu zelenu pšenicu, pronaći ćete u zelenoj, klorofilom bogatoj verziji s mladom zelenom pšenicom. Ova  selekcija medova  sačinjavaju jedinstveni ekološki krem medovi ili slatki deserti rađeni po metodologiji obrade sirove hrane i bez sadržanog glutena. Osim konzumacije na žlicu, možete njime oplemeniti smoothie, jogurt, mliječni napitak, palačinke ili prepustite  mašti na volju!

SBOX poklanja ergonomsku gel podlošku za miša WM-206 u jednoj od 4 Fruity boje te Fruity USB žičanu tipkovnicu K-16 u jednoj od 5 boja. Bežičnog miša koji dolazi uz ergonomsku podlošku karakterizira rezolucija od 1000 DPI, simetričan oblik koji odgovara ljevacima i dešnjacima, micro USB 2.0 prijemnik dometa 10 m te boja miša koja je usklađena s bojom voćne podloške.

USB tipkovnicu iz SBOX Fruity serije proizvoda karakteriziraju visokokvalitetni membranski prekidači, 105 tipki, hrvatski raspored tipki, USB 2.0 sučelje, kompatibilnost sa svim novijim operativnim sustavima te jedna od 5 Fruity boja. 

Tvrtka SBOX TECHNOLOGY LTD. Osnovana je 2007. Sa sjedištem u Hong Kongu, a bavi se proizvodnjom visokokvalitetnih proizvoda iz područja informatike, audio-video i telekomunikacijske opreme. Glavne grupe proizvoda koje SBOX nudi su: zidni, podni, stropni stalci za LED televizore i projektore, torbe za prijenosna računala, kablovi, sredstva za čišćenje ekrana, računalna periferija kao što su: miševi, tipkovnice, slušalice s mikrofonom, slušalice za pametne telefone, zvučnici, USB punjači, adapteri za prijenosna računala i dr. SBOX je posebno ponosan na svoju Fruity seriju proizvoda, u kojoj spajaju boju proizvoda s odgovarajućim voćem i tako krajnjem kupcu omogućuju da pronađu za sebe uređaj u najdražoj boji i tako izađu iz crno-bijelog svijeta, koji je već postao standard za tu vrstu uređaja. Od Fruity proizvoda SBOX u svom asortimanu ima: Sredstva za čišćenje ekrana, USB i bežične računalne miševe, USB računalne tipkovnice, Bluetooth zvučnike za pametne telephone i tablete, in-ear slušalice kao i headset slušalice s mikrofonom, USB HUB-ove, Vanjska aluminijska kućišta za prijenosne 2,5” diskove, Selfie štapove te audio i data kablove poput 3.5 mm AUX, micro USB kao i najnovije Type C  kablove. Svu SBOX ponudu možete pronaći na web stranicama www.s-box.biz ali i u nekim većim trgovačkim lancima u Hrvatskoj. Kvaliteta SBOX-a prepoznata je i diljem Europa pa i šire. Tako se SBOX proizvodi mogu pronaći na policama više od 25 europskih zemalja. Uvoznik I distributer: ŠMIT ELECTRONIC d.o.o. Metanska 1, Kutina, Tel: 044/680-704 www.smit-electronic.hr.

Zagrebačka banka poklanja pet nogometnih lopti. Zagrebačka banka kao članica Grupe UniCredita proglašena je najboljom hrvatskom bankom u cash managementu prema anketi koju je proveo Euromoney, vodeći svjetski financijski časopis. UniCredit proglašen je najboljom bankom u cash managementu u 11 zemlja, a osim u Hrvatskoj, tržišno vodstvo s najboljim rezultatima pokazali su u Austriji, BiH, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj i Turskoj, priopćili su iz Zagrebačke banke.

Olival poklanja Čarobni set s piling gelom i suhim uljem. Podarite sebi i svojim najdražima čaroliju njegovane i blistave kože. Uz Čarobni poklon set u kojem se nalaze Čarobni piling gel i Čarobno suho ulje osjećati  ćete se doista posebno. Čarobni piling gel namijenjen je nježnom i temeljitom čišćenju kože tijela. Blagog je mirisa i ugodne teksture koja se lako ispire, a njegova nježna pjena ne nadražuje i ne peče oči. Baza mu je prirodni tenzid bez štetnog SLS-a koji ne isušuje kožu, a sadržani emolijentni biolipidi dodatno ju hidratiziraju uslijed čega koža postaje meka i glatka. Pilirajuća zrnca usitnjenih koštica marelice i masline pomažu  u uklanjanju odumrlih stanica s površinskog sloja kože čime se dodatno potiče regeneracija te produljuje njen mladenački tonus i izgled. Čarobni piling gel pronaći će dodatnu simpatiju poklonika prirodne kozmetike s obzirom da je njegova formulacija u skladu sa zahtjevima 'zelene kemije', što znači da nema štetni  utjecaj na otpadne vode i ne zagađuje okoliš. Temeljito očišćena i regenerirana koža spremna je za hranjenje i hidrataciju uz Čarobno suho ulje koje u svom sastavu ima čak šest prirodnih ulja s obiljem vitamina E. Namijenjeno je svim tipovima kože, ne ostavlja masni trag, a osim  za lice i tijelo, može se koristiti za njegu kose, ali i kao parfem.

Ledo poklanja jedan poklon paket. Kako biste najljepše doba godine dočekali spremni, u prigodnom raspoloženju te uz ukusna jela čiji mirisi skrivaju raskošnu gozbu, Ledo poklanja proizvode uz koje će blagdanski doživljaj biti potpun. Ovih blagdana najmilijima priredite primamljive gastronomske specijalitete koji će oduševiti baš svakoga. Za to se pobrinite uz filet bakalara iz divljeg ulova i mješavinu povrća za neizostavnu francusku salatu, uz koju će glavna zvijezda stola biti pripremljena brzo i jednostavno. Kao pravu poslasticu servirajte slastan desert, savijaču s vanilijom i šumskim voćem i počastite goste profinjenom sladolednom kombinacijom Grandissimo Baileys - neodoljivim spojem krem sladoleda Baileys sa sladoledom okusa šlaga te preljevom Baileys. Uz ove Ledove proizvode blagdanska trpeza bit će bogata tradicionalnim okusima, a posebno iznenađenje rezervirano je za najmlađe – plišanac Ledo Medo.

Sudjeluj i osvoji pregršt vrijednih nagrada! Dobitnici su Bojana Hižman (Sony XZ1 Compact), Mihaela Vargašević (Uriage 1er Senteur Prvi parfem), Mira Lučić (E-Book Reader Amazon Kindle Paperwhite), Ljiljana Juraić (knjiga Antonin Varenne – Dezerteri), Aleksandra Telebar (knjiga Saša Stanišić - Uoči slavlja),  Mirjana Marin (Boris Banović  dioptrijske naočale), Milka Jelovac (Schneider Electric),  Dušan Mandić (Saponia  poklon paket), Petra Vidas (Saponia  poklon paket), Suzana Krvavica (Noelle  set make up kistova), Tihana Kralj (Green&More), Hrvoje Muković (SBOX poklon paket), Biserka Kuliš (Olival Čarobni set s piling gelom i suhim uljem), Jasna Kufrin (Ledo poklon paket), nogometnu loptu + Hansaplast Star Wars flastere osvojili su Pavle Lacko, Marko Martinović, Davor Nemedan, Bogdana Valla i Ora Bonić.