TPORTAL DAJE SVE OD SEBE

Danas osvojite vrhunsko vino, parfem i još mnogo toga...

19.12.2013 u 08:35

Bionic
Reading

U današnjoj akciji 'Tportal.hr daje sve od sebe' poklanjamo vam vrhunsko vino vinarije Feravino, knjige u izdanju Profila, Mozaika knjiga, VBZ-a, Egmonta i Školske knjige, poklon paket Johnson&Johnson, Air Max odvlaživač zraka, Vivascaffe poklon paket, miris za muškarce Eau de Iceberg, poklon paket Melvita, CD grupe Nickelback, poklon paket Badel 1862 te Avon set make upa.

Danas će nagrade osvojiti čitatelji koji prvi odgovore točno na nagradno pitanje koje ćemo objaviti ovdje u razdoblju od 13 do 14 sati!

Imena dobitnika i pripadajućih im nagrada objavit ćemo u petak, 13. prosinca u jutarnjim satima.

Sudjelovanjem u nagradnjači sudionici se prijavljuju za bilo koju od navedenih nagrada. Kako bi nagradili što više čitatelja navedene dnevne nagrade ćemo raspodjeliti na više dobitnika. Dnevne nagrade će biti rapoređene u poklon pakete koji će sadržavati jednu ili više nagrada.

Vinarija Feravino vam poklanja paket Frankove Miraz iz 2009. godine.

Mi smo jako radosni jer nam stižu najsretniji i najromantičniji blagdani u godini. Ima li išta ljepše od druženja uz čašu vrhunskog crnog vina u hladnim, kristalno bijelim zimskim noćima!
Pravo vino za ove blagdane zasigurno je Frankovka Miraz vinarije Feravino iz Feričanaca. Upravo zbog toga poklanjamo vam ovu izvrsnu Frankovku iz 2009. godine, vrhunsko vino.
Kroz stoljeća povijesti u Slavoniji su mladoj djevojci s posebnom pažnjom prikupljene vrijednosti koje će ona nakon udaje odnijeti u svoj novi dom. Tako je vrhunska kapljica pred vama strpljivo čekala svečanost u kojoj će moći pokazati raskoš i bogatstvo.
Miraz Frankovka vrhunsko je crno vino, bogato i moćno. Rubinsko je crvene boje s purpurnim odsjajem, bistro i gusto. Miris izražen sortni, a u pozadini se nenapadno izdvajaju vanilija, papar i tamna čokolada. Okus intenzivan, dugotrajan, fin i čist. U međusobnom druženju vina i hrasta svatko je svakom dao najbolje od sebe, a isto tako i uzeo sebi što mu najviše treba. Ta međusobna igra, njega i na kraju mir u barrique bačvicama dala joj je poseban šarm i privlačnost. Hrast se odlično uklapa u strukturu vina, a dominira tek u naknadnom okusu, ali kao fini začin! Vino je svježe, tanično i ukusno a udio alkohola je 13,3 vol.% alkohola. Spremno za sada, a isto tako obećavajuće i za odležavanje.
Miraz Frankovka najbolje prija uz jela od divljači koja su jednako moćna i snažna kao i ono. Srnetina, pečeni fazan ili pikantni čobanac izvrsno će prijati uz Frankovku Miraz.

Profil će vas nagraditi klasičnom bajkom 'Snježna kraljica'

'Bio jednom neki zao duh, zlobniji od svih drugih zlih duhova.' Tako počinje priča o snježnoj kraljici. Taj je zli duh načinio čarobno zrcalo koje je izobličavalo sve što se u njemu ogledalo i njime je zastrašivao ljude. Ono se jednog dana razbilo i razletjelo u milijune komadića. Kada bi nekome upalo u oko, on bi svijet vidio kao ružno i nesretno mjesto, a ako bi mu došlo do srca, ono je postajalo sve hladnije, poput kocke leda.
U malenu gradu živjelo je dvoje djece, najboljih prijatelja, Kaj i Gerda. Uvijek su se zajedno igrali i svuda išli skupa. Jednoga dana Kaj je postao hladan i grub prema Gerdi. A zatim je otišao sa snježnom kraljicom. No, Gerda, prava mala heroina, odlučila je ostati vjerna svom prijatelju i nije odustajala od potrage za njim. Ostavila je sigurnost doma, odrekla se svojih novih i najdražih cipelica, otputila niz čarobnu rijeku, upoznala čarobnicu i njezin vrt, srela gavrana koji govori, pomogli su joj kraljević i kraljevna, mala razbojnica te predivan sob po imenu Bej. On je Gerdu odveo do dvorca snježne kraljice, gdje je pronašla svog prijatelja, potpuno izgubljenog.
Ova vječna priča o upornosti, vjernosti i ljubavi inspirirat će male i velike čitatelje, a prekrasne ilustracije poznatoga hrvatskog ilustratora Manuela Šumberca te jezičci, prozorčići i trodimenzionalni prikaz oživjet će slikovnicu pred vašim očima.

Egmont je za najmlađe pripremio interaktivnu slikovnicu 'Koliko je sati'

Koliko je sati?
Uskoro ćeš znati!
Što kazaljke kazuju, velika i mala?
Minute i sate pokazuju, to nije šala!
Što Miki i prijatelji rade ovog dana?
Igramo se i učimo – pođi i ti s nama!
Koliko je sati nauči i zabavi se u Mikijevoj kući!

Johnson & Johnson vam poklanja poklon paket za njegu kože i zaštitu zdravlja preko zime.

Dolaskom hladnijih mjeseci sve više pažnje posvećujemo njezi tijela i očuvanju zdravlja. Zbog svojih sastojaka i jedinstvene norveške formule, Neutrogena kozmetički proizvodi predstavljaju izvrsnog saveznika u borbi protiv suhe i osjetljive kože, dok je Listerine Total Care vodica za ispiranje usne šupljine idealan odabir za održavanje zdravlja usne šupljine.
Zima je vrijeme kada vanjski vremenski uvjeti ostavljaju najveći trag na našem tijelu, a upozorenja koje nam organizam odašilje obično ne primjećujemo sve dok ne bude prekasno. Tijekom hladnijih mjeseci naša je koža osjetljivija te je podložnija vanjskim utjecajima. Koža se brže suši i gubi svoja hidratantna svojstva što dovodi do neugodnog zatezanja i pucanja. Ukoliko želite svojoj koži pružiti tretman kakav zaslužuje i njegu tijekom cijelog dana, tada su Neutrogena kozmetički proizvodi pravi odabir za vas.

Vivascaffe vam poklanja poklon paket svojih proizvoda.

Razigrajte svoja nepca i dopustite im da postanu mjesto gdje se kava pretvara u jedinstveni doživljaj. Okusite prvi Vivascaffe gutljaj, zatvorite oči i zamislite nemoguće. Zamislite milijune ukusnih čestica kave kako se nevjerojatno dobro zabavljaju u vašoj šalici i kako svaki dodir s vašim usnama pretvaraju u novu avanturu i jedinstvenu priču. Osjetite kako vas one sa svakom šalicom Vivascaffe kave podižu na sasvim novu razinu okusa prijateljstva, ljubavi i obitelji. Rasplešite svoja nepca i dopustite im da vam svaki dan s Vivascaffe kavom pretvore u posebno zadovoljstvo.
Inspirirani pričom o Sveta tri kralja, Vivascaffe brand je plasirao na tržište četiri espresso mješavine: Gašpar, Melkior, Baltazar te Extravaganzzu, mješavinu koja je nastala inspirirana riječju guawwa ili cahuha, što znači snaga ili moć. Svaka mješavina osvaja svojom raznolikošću, a Vivascaffe brand iz dana u dan prerasta u veliki ugostiteljski autoritet.

Air Max vam poklanja sakupljač vlage Air Max Ambiance

Air Max® Ambiance sakupljač vlage optimizira razinu vlage u životnim prostorima.
Prikladan za svaki prostor zahvaljujući svom modernom dizajnu.
Air Max® predstavlja novi sakupljač vlage, Air Max®Ambiance – atraktivnog dizajna, protiv kondenzacije, vlage i ustajalih mirisa. Zahvaljujući svom snažnom djelovanju, prikladan je za optimiziranje razine vlage u životnim prostorima. Atraktivan dizajn u raznim bojama idealan je za upotrebu na vidljivim mjestima.
Kućanstva proizvode puno vlage. Između ostalog, vlaga je rezultat kuhanja, pranja i tuširanja. I biljke i životinje proizvode vlagu. Previše vlage šteti Vašem domu te može utjecati na Vaše zdravlje. Stoga je bitno optimizirati razinu vlage.
Zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji cirkulacije zraka, Air Max® Ambiance sakupljač vlage absorbira prekomjernu vlagu te doprinosi zdravom životnom okruženju, npr. spavaće sobe, kuhinja, dnevna soba, zahodi i kupaonica. Atraktivan dizajn Air Max® Ambiance sakupljača vlage omogućuje da ga smjestite na vidljivo mjesto.

Mozaik knjiga je pripremio knjige 'Čarobni vrt' i 'Morski dnevnik Pauline P.'.


Sarah Addison Allen, 'Čarobni vrt'
Claire Waverley vlasnica je malenoga obrta za pripravu i dostavu hrane. Posao joj ide dobro, a u njezinu se vrtu nalazi sve što je potrebno pa čak i više od toga. Claire, naime, zna koja biljka kako može utjecati na onoga tko je konzumira. Koja može pomoći da neke tajne zauvijek ostanu neotkrivene? Koju trebate uzeti kad želite da vas bližnji razumiju? U vrtu je neven koji može izazvati ljubav, maslačak koji potiče vjernost i, naravno, lavanda koja donosi dobro raspoloženje. Ali kao i u rajskom vrtu i u ovom je – jabuka! Nju Claire ne koristi za svoje delikatese jer je njezino djelovanje zastrašujuće. Zidom ograđen vrt tajnovito cvate tijekom cijele godine, glasine o opasnim ljubavima i tragičnim strastima obitelji Waverley već znaju svi, a svaku ženu iz obitelji Waverley na neki način dotiče čarolija. A onda, kad joj se na vratima iznenada pojavi sestra s malenom djevojčicom, Claire će morati u vrtu naći biljku koja će ublažiti sestrine ljubavne jade. Usput će morati pronaći i biljku koja će smiriti novodoseljenog, ali vrlo uspaljenog susjeda… koji je usto i vrlo privlačan.



Sanja Polak, 'Morski dnevnik Pauline P.'
Nakon što nam je Paulina P. u svom gorskom dnevniku živopisno dočarala koje je zgode i nezgode doživjela u dok je bila u školi u prirodi na Sljemenu, u novoj nam knjizi priča što joj se sve dogodilo dok je sa svojom školom boravila u drugoj školi u prirodi, a to je ovaj put na moru i to Zadru.
Provjerite kako su se Paulina i njezina družina snašli radeći kućanske poslove, kako su kuhali, pospremali i dovodili u red stan u kojem žive i što su pritom naučili.Ponovno je sve bilo duhovito, zabavno i poučno kao i sve knjige o Paulini.

L'Occitane vam poklanja jedan poklon paket Melvite

Voćni žele za tuširanje 200 ml
Sočna svježina želea za tuširanje pruža vašoj koži trenutke istinskog uživanja! Obogaćen je ekstraktima svježih malina, borovnica i crvenog ribiza, koji su poznati po svojim antioksidativnim i zaštitnim svojstvima. Iznimno nježna pjenušava baza, ne sadrži neosapunjive elemente, bez isušivanja čisti kožu te poštuje njezinu prirodnu ravnotežu.
Mlijeko za tijelo Crveno voće 200 ml
Hidratantno mlijeko za tijelo odlične, svilenkaste teksture i slasnog mirisa. Njegujuća formula udružuje antioksidativna svojstva ekstrakta svježih malina, borovnice i crvenog ribiza, s hidratantnim i obnavljajućim karite maslacem te uljem sezama. Mlijeko se trenutno upija i ne ostavlja masan trag. Nakon nanošenja koža je svilenkasto meka, hidratizirana i nježno namirisana.

Everet vas nagrađuje mirisom za muškarce Eau de Iceberg

Neprolazno zavodljiv Bourbon Vetiver i vesela svježina citrusa: Eau de ICEBERG za njega ima iskren karakter, jaku osobnost i intenzivnu moć zavođenja. Gornje note odišu oporošću kalabrijskog bergamota. Srce parfema opijeno je ljutkastim mirisom korjena vetivera, nježnost mu daje miris ljubičice. Donjim notama dominiraju jantar i mošus.
Gornje note: calabrian bergamot, limun, grejp
Srednje note: kadulja, listovi geranijuma, vetiver bourbon, ljubičica
Donje note: tonka beans, siam benzoin, senzualan Mošus

VBZ vam poklanja knjige 'Glavobolje i migrene' i 'Istočni epistolar'.


Maria Treben, 'Glavobolje i migrene'
Stres na poslu i kod kuće, ubrzan način života, nepravilna prehrana, psihička opterećenost, promjene vremena – samo su neki od mogućih razloga zašto nas katkad zaboli glava.
U 'Glavoboljama i migrenama' Maria Treben savjetuje nam kako se na prirodan način, pomoću ljekovitog bilja koje raste svuda oko nas, možemo boriti protiv glavobolje, te bolesti suvremene civilizacije. Nakon detaljnog opisa svih tipova glavobolja i popratnih simptoma, slijedi detaljan opis tretmana ljekovitim biljkama.
Saznajte kako se pripremaju glasovite biljne kupke Marije Treben, zašto je dobro hodati po rosi, snijegu i vodi, ali i kako je, primjerice, mala švedska grenčica iznimno učinkovito sredstvo za liječenje glavobolja, migrena i napetosti…


Predrag Matvejević, 'Istočni epistolar'
'Spoj utopije i nesreće odlikuje 'Istočni epistolar', djelo koje knjižari pogrešno slažu na police političke literature. Posrijedi je zapravo roman, u onom smislu u kojem su ga shvaćali Šklovski i ruski formalisti spajajući fikciju i dokument... Cjelina pruža iznenađujuću sliku novije povijesti, jednu vrstu paradoksalne epopeje.'
Jean-Baptiste Michel: Le Nouvel Observateur
'Pitanje kojem književnom žanru pripada ovo djelo posve je sekundarno. Važno je da je ono istinska literatura.'
Ismail Kadaré: Fnac-Etoile, Pariz
'Istočni epistolar uklapa se u tradiciju epistolarnog romana... Ovaj će brevijar jednoga dana biti čitan kao moderna replika Don Quijota.'
Jean-Michel Palmier: Le Monde Diplomatique
'Ova je knjiga istodobno humano i književno svjedočenje, pomiruje u sebi smionu obranu slobode i duboki kozmopolitski osjećaj, kojem je strano nacionalno zatvaranje.'
Claudio Magris: Corriere della Sera

Školska knjiga vam poklanja knjigu 'Mala vrtlarica', autorice Kornelije Benyovsky Šoštarić.

Kako odmalena naučiti voljeti i štititi prirodu, shvatiti važnost i vrijednost svakog živog bića, razvijati ekološku svijest i odgovornost prema vlastitome zdravlju i zdravlju drugih?
Odgovor je jednostavan – vrtlarenjem. A za vrtlarenje čak nije nužno imati vrt, dovoljna je tegla sa zemljom i druženje s prirodom može početi!
U tome će vam pomoći Mala vrtlarica, prekrasno ilustrirana knjiga sa zanimljivim pričama poznate TV-vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić i izvrsnim fotografijama koje prate aktivnosti u vrtu u svim fazama, od sjetve i sadnje do nastanka ploda.
Uz taj divni vodič djeca mogu naučiti kako uzgojiti zdravu hranu važnu za rast i razvitak, kako od cvijeta nastaje plod i zašto nema krastavaca bez pčela. Otkrit će što je kompostiranje, što rade gujavice te kako može poslužiti kompas.
Cijeli svijet je zahvatila groznica vrtlarenja. Zabavite se i vi i otkrijte male tajne vrtlarenja!

Dancing Bear je pripremio CD grupe Nickelback, 'The Best Of'.

Prošlog je mejseca u prodaju izašao 'THE BEST OF NICKELBACK VOLUME 1.' U njihovo prvo best of izdanje upakirano je ukupno 19 pjesama odnosno 73 minute glazbe među kojma su smash hitovi 'Photograph', 'How You Remind Me', 'Rockstar', 'Burn It To the Ground', 'When We Stand Together'….
Nickelback slovi za jedan od najvećih rock bendova današnjice s gotovo 50 milijuna prodanih albuma diljem svijeta. Od samog početka 2001. godine i hit pjesme 'How You Remind Me', ovaj bend je poslao 18 singlova na različite Billboardove i svjetske top ljestvice. Nickelback su do sada nominirani za pet Grammyja, tri American Music Awardsa te za 12 nagrada Juno, a 2009. magazin Billboard progalsio ih je za Grupu desetljeća.

Badel 1862 vam poklanja poklon paket koji sadrži Martini Rose i Martini Prosecco

Novo na tržištu; Martini® pjenušavo vino!
Uvijek ima razloga za slavlje, nema veze koliko je razlog mali, neočekivani ili neplanirani. Konzumenti Martini® pjenušava vina ne čekaju razlog za slavlje nego ga sami nađu!
Asortiman Martini® pjenušava vina predstavlja esenciju Talijanskih pjenušavih vina; elegancija, luksuz, svježina uz finih voćnih aroma te laganu i delikatnu pjenušavost. Martini pjenušava vina igraju se s tradicionalnim pravilima i interpretiraju ih na trendy i moderan način.
Asortiman Martini pjenušava vina sastoji se od Rosé, Asti i Prosecco.
MARTINI Rosé
MARTINI® Rosé Spumante je suhi pjenušac (sec) koji je rođen za ljetne dane i zabave s prijateljima. Ružičasta losos boja dolazi od Brachetto grožđa, međutim u Martini Rosé-u se koristilo i Moscato i Glera (Prosecco) grožđe iz Piedmont i Veneto-Friuli regije. Osjeti ljeto i uživaj u suncu uz arome crvenih bobica, ljetnog voća i paprenih citrusa. Perfektno uz malo leda ili kao dodatak koktelima.
MARTINI Prosecco
MARTINI® Prosecco daje elegantnost jednom vikend druženju s prijateljima, a često se zna piti i kao večernji aperitiv. Prosecco je suhi pjenušac (sec) rađen od Glera (Prosecco) iz zaštićene Veneto-Friuli regije u Italiji. Prosecco je lagani, razigrani te vrlo pitki pjenušac s aromama limuna, kruške i jabuke. Martini® Prosecco je baza novog zabavnog koktela Martini Royale!

Avon poklanja set za fantastičan blagdanski look.

Set od četiri nezaobilazna make up proizvoda uključuje puder u kamenu, revolucionarnu maskaru, ruž za usne i sjenilo za oči sa četiri numerirane nijanse.
Ideal Flawless puder u kamenu dolazi u limitiranom božićnom izdanju, a u pakiranju raskošnog dizajna nalazi se fantastičan puder koji pruža prirodan izgled i besprijekoran ten iz svakog kuta gledanja.
Revolucionarna Mega Effects maskara već je osvojila tisuće žena! Mega Effects maskara zamjenjuje standardni štapić novom inovativnom višedimenzionalnom četkicom koja gornje i donje trepavice podiže od korijena do vrha, u cjelini na novi način. Prva ikad četkica svoje vrste, panoramska četkica savršeno prati prirodan oblik trepavica i uklapa se u krivulju vaših očiju, može se podesiti u 12 različitih kutova za savršenu transformaciju trepavica.
Pigmenti u Hidrokolor ružu za usne nove Avon linije stvaraju postojane i odvažne boje. Obloženi su hranljivim shea maslacem tako da usnama daju neophodnu izražajnost i mekoću. Nova formulaobogaćena je česticama ulja arktičkih bobica, antioksidansima, hranljivim sastojcima i omega uljima, vitaminom E i uljem te sa zaštitnim faktorom SPF 15.
True Color tehnologija korištena u dizajniranju sjenila za oči omogućava postojanost boje: boja koju vidite u paleti bit će i boja koju dobijete kad ju nenesete na oči. Postojane i bogate nijanse su numerirane brojkama od 1 do 4 što olakšava njihovo nanošenje.

Nagradno pitanje potražite ovdje između 13 i 14 sati!

Imena dobitnika objavit ćemo u petak, 13. prosinca u jutarnjim satima.

Dobitnici:

Berislav Miletić (paket vina vinarije Feravino i knjiga 'Mala vrtlarica')

Jakov Valčić (knjiga 'Snježna kraljica' i miris Eau de Iceberg)

Danijela Duvnjak (knjiga 'Morski dnevnik Pauline P.' i poklon paket Melvita)

Valerija Ivanović (knjiga 'Koliko je sati' i poklon paket Johnson & Johnson)

Jasmina Kranjec (Vivascaffe poklon paket, CD grupe Nickelback i knjiga 'Istočni epistolar')

Vlasta Pirić (Air Max odvlaživač zraka i knjiga 'Snježna kraljica')

Nenad Jovanović (poklon paket Martini i knjiga 'Čarobni vrt')

Vanja Keglević (Avon poklon paket i knjiga 'Glavobolje i migrene')

Dobitnici iz Zagreba i okolice će o preuzimanju nagrada biti obavješteni putem maila, a dobitnicima izvan Zagreba nagrade ćemo poslati poštom na kućnu adresu u roku od dva tjedna.