IZLOŽBA U BEČU

Danas bi Michael Jackson slavio 51. rođendan

29.08.2009 u 15:20

Bionic
Reading

Dan nakon što je njegova iznenadna smrt službeno proglašena ubojstvom, prisjećamo se da bi Jacko danas navršio 51 godinu

Jackson je umro 25. lipnja u Los Angelesu u dobi od 50 godina od zastoja srca, a tek je ovih dana utvrđeno da je tome uzrok koktel lijekova pronađenih u njegovom organizmu.

Zasad se odgovornim smatra dr. Conrad Murray koji mu je lijekove davao, a jedan od preostalih misterija vezanih uz njegovu smrt jest što je točno učinjeno s njegovim tijelom. Je li pokopan, je li smrznut ili nešto treće, ne zna se sa sigurnošću, budući da njegova obitelj očito ni sama ne zna što bi učinila s posmrtnim ostacima obožavane zvijezde.

Trideset mladih austrijskih umjetnika izlaže na posebnoj izložbi u Beču svoja djela inspirirana glazbom i događajima vezanim uz preminulog pop pjevača.

Izložba je otvorena u subotu u bečkoj galeriji Jennyfair i trajat će do 19. rujna, a prikazuje provokativne slike, filmske isječke i multimedijska djela koja podcrtavaju Jacksonovu glazbu i neke od skandala koji su ga pratili. Organizatori objašnjavaju da se radi o o uvodu u koncert koji bi se 26. rujna u čast preminulom pjevaču trebao održati ispred raskošne palače iz 17. stoljeća u austrijskoj prijestolnici.

Jaksonov brat Jermaine je rekao da će pokušati angažirati neke od najznačajnijih glazbenika.