MEMOARI PAULA ANKE

'Da nije bilo mene možda bi Lady Diana i Dodi danas bili živi'

25.03.2013 u 09:35

Bionic
Reading

Pjevač Paul Anka, autor Sinatrinog hita 'My Way' otkrio je u svojoj nedavno objavljenoj autobiografiji 'May Way' neke nepoznate detalje o ljudima s kojim se družio i surađivao tijekom svoje izuzetne 55-godišnje karijere. Piše o Elvisu, Michaelu Jacksonu, Sinatri, a evo zašto se u svojim memoarima okrivljuje za smrt princeze Diane i Dodija Fayeda

Paul Anka se prisjeća kako je, nakon što mu je otac kupio Harrods, mladi Dodi Fayed došao u Los Angelesu. Bio je simpatičan, tatin sin koji je pjevača počeo doživljavati kao neku vrstu oca. 'Poznavao sam ga još kao dijete dok sam odsjedao u pariškom Ritzu, koji je tada bio u vlasništvu Fayeda seniora', piše Anka.


No, brzo se u Los Angelesu navukao na kokain, počeo izlaziti s krivim vrstama ljudi i ludo se provoditi s društvom. Anka tvrdi da ga je pokušao savjetovati, ali da je bio premlad i previše divlji da bi ga poslušao. Jednog je Dodi zamolio Anku da se susretnu. Tražio je od pjevača da mu posudi novac na tjedna dana jer su mu na carini u SAD-u konfiscirali veliku količinu gotovine.

Nakon tjedna dana Anka ga je nazvao da mu vrati novce, ali je mladi playboy bio već u Australiji u lovu na jednu glumicu. Poslao mu je ček kojeg već sada nervozni Anka nije mogao unovčiti. Kad ga je Anka ponovno nazvao, Dodi se ispričavao i tvrdio da će transferirati novce iz neke londonske banke. I to je propalo, a Anka je postao jako bijesan.

Provjerivši podatke, saznao je da Dodi nije mjesecima platio stanarinu, da je dugovao ljudima novac za nakit te živio izvan svojih mogućnosti. Prijatelj u jednoj londonskoj banci mu je u diskreciji rekao da je Dodi u problemima te da nema dovoljno novca na računu da bi ček imao pokriće.

'Bilo je jedan u noći u LA-u, ali sam nazvao Dodija i vikao da će ček biti sutra kod mene ili da ide u zatvor', prisjeća se Anka. No, Dodi je pronalazio nove izgovore, sve dok mu slavni pjevač nije zaprijetio da će nazvati njegovog tatu.

Iako ga je Dodi molio da to ne učini, Anka je nazvao Fayeda starijeg koji je već sljedećeg dana poslao svog brata koji mu je vratio novce, platio ostale dugove, stavio mladog Fayeda na avion i vratio ga u Englesku.

Nekoliko mjeseci kasnije, Anka je prestravljen gledao na televiziji vijest o fatalnoj prometnoj nesreći princeze Diane i Dodija.

Sjatio se tada kako je paranoja bila jedna od Dodijevih problema: bojao se otmice i osvete, misleći da ga netko želi ubiti. Zato je uvijek jako jurio u svom automobilu.
Kada je ušao u vezu s lady Dianom, vjerojatno je njegova anksioznost narasla, budući da su im paparazzi stalno bili za petama.

'Tada sam se počeo pitati: što bi bilo da nisam posudio Dodiju novac? Što bi bilo da nisam nazvao Fayeda? Bi li Dodi još uvijek bio u LA-u? I bili li on i princeza Diana i danas bili živi? To me dugo izluđivalo', piše Paul Anka u svojoj autobiografiji čije izvatke prenosi Daily Mail.