'NAPUSTIMO TO LUDILO'

Conchita uzburkala duhove! Rusi žele novo natjecanje!

15.05.2014 u 13:56

Bionic
Reading

Conchita Wurst uzburkala je duhove! Rusi žele novo natjecanje za sve zemlje euroazijskog prostora

Ruski zastupnici predložili su jučer organiziranje vlastite verzije natjecanja za najbolju pjesmu nakon što je na Euroviziji pobjedu odnio austrijski transvestit Conchita Wurst, piše Independent.

Zastupnik Valerij Račkin pozvao je Rusiju da napusti Eurosong i organizira paralelno natjecanje koje bi se zvalo Glas Euroazije. 'Imamo globalne događaje poput Olimpijskih igara i možemo imamo svoje natjecanje. Mislim da će nas podržati sve zemlje iz euroazijskog prostora, kao i mnogi drugi', rekao je.


'Rezultat posljednje Eurovizije bila je kap koja je prelila čašu. Krajnje je vrijeme da napustimo to ludilo. Njima se ne sviđaju naše djevojke jer one nemaju bradu. Oni ne vole naše pjesme', naglasio je zastupnik Pravedne Rusije Oleg Nilov.

I Ruska pravoslavna crkva osudila je pobjedu Conchite. Vladimir Legojda, čelnik crkvenog odjela za odnose s javnošću, rekao je: 'Performans 'drag kraljice' i njezin entuzijastičan prijem među publikom znak je moralnog propadanja širom svijeta i dio agresivnog dokazivanja zapadnjačkih kulturalnih normi. To je još jedan korak u odbacivanju kršćanskog identiteta europske kulture.'

Nakon toga i sama crkva postala je predmet sprdnje na društvenim mrežama.

Istaknuti ruski bloger Rustem Adagamov na Twitteru je objavio fotografiju ruskih svećenika odjevenih u svečane halje uz poruku: 'Ruska pravoslavna crkva kategorički se protivi bradatim muškarcima u haljinama!'