JOŠ PAR TRENDOVA

Cipele koje nećete moći izbjeći ove jeseni

06.09.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Cipele s pista visoke mode lako bismo cipele mogli zamisliti u kakvu cirkusu. Očekujemo ih sve u lancima ulične mode, zato se pripremite na šokove. Ne nužno negativne, uvjerite se

Cipele koje nam se sugeriraju za jesen i zimu pred nama ne samo da su ne prvi pogled otkačeno lijepe, već su prepune arhitektonskih inovacija. Četvrtaste pete, zaobljeni rubovi, trokutasti vrhovi… Bit će tu svega, spomenimo samo još mali milijun uzoraka i boja. A sve u službi nemilosrdnog isticanja. Krenimo redom.

Čizme preko koljena
Otpisali ste ih? A, ne, ulaštite ih opet ove jeseni. Nosit će se one lakirane, kao i one od antilop kože i one s resicama. Pogledajte ih samo u reklami Stuarta Weitzmana, totalni su fetiš. Ili one iz Dolce i Gabbane.

Mokasine

Mokasine fashionistima nude nove mogućnosti. Jedna su – svjetlucave i zlatne. Druga su one na visoku petu. Svašta, reći ćete najprije, ali kad ih vidite dobro uklopljene u trendi look, zavoljet ćete ih.

Sandale na petu
Kad smo kod potpetica, sandale na visoku petu bit će chic jeseni ako ih budete nosili na tajice. Naravno, nositi ih možete i na suknjice i osobito na šorceve.

Glomazne četvrtaste pete
Četvrtaste su se pete vratile u modu, ali i četvrtasti vrhovi, no na nov način. Tako je to s modom, nikad se ne vraća baš u kopijama, bude tek prepoznatljiva. Uvjerite se u to po gležnjačama Jeffreyja Cambella za jesen/zimu 2012/13.

Špic-vrhovi
O, da, dobro ste čuli i već ih imali prilike vidjeti čak i na našim crvenim tepisima, ali i ulicama. Špic vrhovi vratili su se na velika vrata, nema sumnje da će biti 'must have' jeseni. Nosite ih uz traperice i svi će vam biti 'podređeni'.

Na vama je da odlučite kojem ćete se trendu prikloniti pa ako vam je život bio malčice siv u posljednje vrijeme, pokušajte s kupnjom otkačenih cipela…