uživaj u ljetnim okusima

Čini se da je privremeno gotovo s noćnim izlascima kakve smo znali. Vrijeme je za veliki povratak kućnih koktel zabava!

19.08.2020 u 15:42

Bionic
Reading

Ako malo bolje razmislite, svi bismo se mi trebali vraški potruditi ponovno oživjeti zaboravljenu instituciju kućnih koktel zabava. Upravo onakve kakve danas s nostalgijom možemo pogledati u nekim kultnim filmovima kad su se dobro društvo i kvalitetna cuga još uvijek cijenili više od instant zabave. Koktel zabave su zapravo nevjerojatno zabavne. To su civilizirane odrasle zabave s prijateljima na kojima ne morate stajati u redu za toalet ili se brinuti da ćete za rundu koktela ostaviti polovicu plaće

Treba li vam ipak još argumenata zašto vratiti koktel zabave, imamo nekoliko prilično čvrstih razloga koji će vas zasigurno uvjeriti da u svoj dom pozovete ekipu na druženje. A s obzirom na to da pričamo o alkoholu, odmah napominjemo kako se odgovornost pri konzumaciji podrazumijeva. Planirajte svoje kućne koktel zabave unaprijed i osigurajte pravovremeno uvjete u kojima se ljudi mogu opustiti u sigurnosti.

Oživite glamur nekih prošlih vremena

Vratimo se sad na trenutak onom glamuroznom momentu koktel zabava iz starih filmova – ili recentnijih serija koje populariziraju ona minula vremena 50-ih, 60-ih i 70-ih godina. Kad ste se zadnji put 'zrihtali' za neki događaj? Ali ono baš pravo dotjerivanje koje uključuje večernju toaletu, a da to nije bilo za maturalnu večeru, vjenčanje ili karmine. Kućne koktel zabave su, vidite, sjajna prilika da vi i vaša čitava ekipa iz svojih ormara izvučete onu finu robu koju svi sebično čuvamo za neke posebne prilike. Koktel zabave jesu posebne prilike, ako vi tako odlučite.

I nemojte zaboraviti na još jednu genijalnu prednost kućnih koktel zabava – priliku da se pohvalite svim onim čašama začudnih oblika koje držite negdje na polici u iščekivanju pravog trenutka da ih izvučete na svjetlo dana. Ili je možda ipak u pitanju jednostavno set kristalnih čaša koje ste namijenili kao vjenčani poklon nekome od svojih prijatelja, a zaboravili ste ga ponijeti na pir. Bilo kako bilo, koktel zabave su sjajne prigode za utilizaciju svih onih finih i manje finih čaša koje inače skupljaju prašinu na policama vašeg stana.

Preuzmite kontrolu i uživajte bez smetnji

Još jedan argument koji ide u prilog kućnim koktel zabavama je činjenica što se odvijaju uživo. Svi mi, naime, gomilu vremena provodimo u nekoj virtualnoj komunikaciji koja se ne odražava najbolje na održavanje prijateljstava. Činjenica je da je za kvalitetne odnose ključan kontakt uživo. Koktel zabave će vas prisiliti da se i vi i vaši prijatelji odlijepite od ekrana i udubite u duboke rasprave kakvih se zasigurno sjećate iz svojih studentskih dana kad je život još uvijek bio bezbrižniji.

I za kraj, glazba. Da, izlazak s društvom na koktel u neki kul koktel bar može biti zanimljiv, ali prisjetite se koliko vam komunikaciju otežavaju glasan žamor, loša glazba ili neprilični uleti ekipe koja si je dala ipak malo previše oduška. Održavanje koktel zabava u kućnom okruženju sve to dokida. Doma je sva kontrola u vašim ruka – i što se društva tiče i što se glazbe tiče i, najvažnije, što se koktela tiče.

Ako vas još uvijek nismo uspjeli uvjeriti da je vrijeme da se kućne koktel zabave vrate u velikom stilu, onda ćete se možda predomisliti kad vidite koliko se kokteli koje vam predstavljamo u nastavku miksaju jednostavno uz najbolje rezultate. Nakon što otkrijete raznolikost Somersby cidera više ništa neće biti isto, a o vašim će se kućim koktel zabavama pričati dugo nakon što završe. Jedino što vam preostaje jest da se s nama prepustite u nezaboravnu ljetnu Somersby avanturu!

Frutti di Somersby

Sastojci:

Gin ili pink Gin 30 ml (ili 50 ml)

Somersby Borovnica 100-150 ml

Priprema:

Koktel čašu napunite ledom pa dodajte gin ili pink gin, što vam već više odgovara. Ulijte Somersby Borovnicu i lagano promiješajte žlicom. Promiješajte, ne protresite – to je jako važno. Ukrasite koktel prema svom ukusu, iako se bobice borovnice u ovom slučaju nameću kao idealan izbor. Premda, napominjemo, izbor je na kraju dana vaš, a mogućnosti su nebrojene.

Mellow

Sastojci:

Gin 30 ml (ili 50 ml)

Triple sec 20 ml

Somersby Lubenica 100-150 ml

Priprema:

Koktel čašu napunite ledom pa dodajte Gin i Triple sec. Ulijte Somersby Lubenicu i lagano promiješajte žlicom. Ponavljamo - promiješajte, a ne protresite. Koktel možete ukrasiti prema svom ukusu, ali mi bismo vam ipak sugerirali da se odlučite za trokut lubenice na stijenci čaše ili par komadića lubenice u samom koktelu.

Laguna

Sastojci:

Gin 30 ml (ili 50 ml)

Sirup od badema 5 ml

Somersby Borovnica 100-150 ml

Priprema:

Svoju izabranu koktel čašu napunite ledom, dodajte Gin, prelijte ga Sirupom od badema pa ulijte Somersby Borovnicu te koktel potom lagano promiješajte žlicom. Sušene ili svježe borovnice ili kriška limuna savršeno će se sljubiti s Lagunom, ali konačan izbor je, kao i uvijek, vaš.

Rumba

Sastojci:

Rum (bijeli) 30 ml (ili 50 ml)

Sirup od šećerne trske (sugar cane) 15 ml

Limeta cijeđena 15 ml

Somersby Jabuka 100-150 ml

Priprema:

Sad već otprilike znate kako priča ide. Led, rum, Sirup šećerne trske pa sok cijeđene limete. Zatim slijedi Somersby Jabuka i lagano miješanje. Priču dovršite kriškom kruške ili limete. Samo sugestija.

Adriatico

Sastojci:

Gin 30 ml (ili 50 ml)

Sirup bazge 10 ml

Limeta cijeđena 10 ml

Somersby Kruška 100-150 ml

Priprema:

Red leda, red Gina pa sirup od bazge i cijeđena limeta. Slijedi Somersby Kruška, lagano miješanje i ukrašavanje kriškom kruške, limete ili stvar jednostavno prepustite mašti i zaigrajte se. Svijet je vaša kamenica!

Sombrero

Sastojci:

Votka 30 ml (ili 50 ml)

Somersby Jabuka 100-150 ml

Priprema:

Jednostavnost je ponekad najukusniji začin života. Sa Sombrerom je to zasigurno slučaj. Sve što vam treba su led, votka i Somersby Jabuka. Sastojke u čaši lagano promiješajte, ubacite krišku jabuke et voila! Uživajte!

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji sa Somersbyjem te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.