SAV TRUD UZALUD

Čime muškarci izluđuju žene

20.03.2012 u 10:19

Bionic
Reading

Oprao je suđe, ali ga nije obrisao i pospremio. Ne zna napraviti krevet. Kad usisava čisti samo sredinu sobe. Nikad ne vraća stvari na svoje mjesto. Zvuči vam poznato? Niste jedini

Ako želite da se posao odradi kako treba, napravite sami, kaže stara poslovica koja se pokazala točnom za milijune žena, piše Daily Mail.

Nova je studija pokazala da žene provedu tri sata tjedno popravljajući kućne poslove za koje misle da ih njihovi partneri nisu napravili kako treba. Pranje rublja, usisavanje i čišćenje su glavne zadaće koje muškarci ne uspijevaju napraviti na način koji će zadovoljiti njihove partnerice. Muškarci, pokazuje anketa, nisu sposobni namjestiti jastuke na kaučima, namjestiti posteljinu te oprati kuhinjske radne površine. Glasnogovornik Sainsburyja, tvrtke koja je provela istraživanje među 2.000 žena kaže muškarci rade više kućanskih poslova nego ikada prije.

Iako žene ne mogu sve same, još ih uvijek frustrira ako njihov muškarac zadatak ne obavi savršeno i često imaju osjećaj da bi to bolje mogle obaviti same. Studija je pokazala da gotovo polovica ispitanih žena tvrdi kako njihov partner često pere suđe, ali ne završi posao brisanjem kuhinjskog poda.

Trećina kaže da partneri ostavljaju jastuke na kauču u neredu, a 32 posto tvrdi da nikada ne naprave krevet; 28 posto kaže da će on s veseljem skuhati večeru, ali onda napustiti neurednu kuhinju i posuđe na štednjaku.

Istraživanje je također otkrilo da jedna petina muškaraca nije svjesna da radi krivo, a polovica žena im ne želi zbog toga prigovarati. Muškarci će češće pobacati stvari u ladice nego posložiti odjeću, a skloni su i spremanju stvari na krivo mjesto, tako da nikad više ne nađu. Pranje rublja uzrokuje brojne problema: muškarci ne znaju objesiti rublje da se suši, a tamno rublje rijetko odvajaju od bijelog. Čak i usisavanje izluđuje žene, jer njihovi partner usisavaju samo sredinu sobe, a zatim nastave hodati po kući u cipelama.