VOZILI SMO

Chevrolet Malibu i Cruze SW - za svakog ponešto

06.09.2012 u 14:27

Bionic
Reading

Na regionalnoj prezentaciji Chevroleta u Istri imali smo prilike isprobati dva nova proizvoda u europskoj paleti ovog američkog proizvođača

Cruze je naš stari znanac pa nećemo puno duljiti o njegovoj još praktičnijoj karavanskoj izvedbi SW. Petsto litara prtljažnog obujma, odnosno do 1.500 s preklopljenom stražnjom klupom, uz vrlo dobar omjer uloženog i dobivenog trebali bi ga učiniti veoma popularnim automobilom u segmentu, čemu svjedoče i tržišni podaci. Chevrolet je, naime, od 2009. prodao Cruze u čak 1,3 milijuna primjeraka. Najjeftiniji Cruze SW s opremom LS+ i benzinskim motorom 1,6 koji razvija 124 KS košta 108.551 kuna.

Malibuom, koji je deseti model u Chevroletovoj ponudi u svega 18 mjeseci, Amerikanci se nadaju nastaviti uspješni niz. I ovaj put je u pitanju provjerena formula. Baš kao Cruze i Malibu se okoristio Opelovom platformom, ovaj put - onom Insignije.

Chevrolet Malibu zasad će se nuditi u samo dvije razine opreme, LT+ i LTZ. LT+ oprema uključuje šest zračnih jastuka, automatsku klimu, radio CD mp3 sa 7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir i šest zvučnika, tempomat, stražnje parking senzore i 17 aluminijske naplatke, dok LT+ oprema donosi col veće felge, par zvučnika više, dvozonsku klimu, xenon svjetla, kožna sjedala i senzore za kišu.

Najpristupačniji model trenutačno jest Malibu 2.0 Diesel s ručnim mjenjačem i opremom LT+ koji kod domaćeg distributera košta 225.600 kuna.

Automobil je na Euro NCAP testovima sigurnosti zaradio pet zvjezdica te dolazi s trogodišnjim jamstvom odnosno 100.000 kilometara, što god stigne prvo.