ECO-COUTURE

Chanelova modna rapsodija inspirirana ekologijom

27.01.2016 u 15:38

  • +23

Chanel

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Karl Lagerfeld ni ovaj put nije razočarao spektakularnom revijom tijekom koje su manekenke izlazile iz predimenzionirane kuće za lutke. Reviju su nosili i najpopularniji modeli današnjice Gigi Hadid i Kendall Jenner, a iz prvog reda pratila ju je Cara Delevingne

Naglasak kolekcije bio je na važnosti siluete, luksuznim tkaninama i neutralnim tonovima, a osim dugih elegantnih sukanja i oblih ramena s naglašenim pomalo predimenzioniranim rukavima, u kolekciji su se isticale lepršave prozračne haljine i elegantne večernje haljine od fine čipke ukrašene trakama sa svjetlucavim kamenčićima.

'Nije riječ o nečem u čemu ćete zabljesnuti na crvenom tepihu', rekao je Karl Lagerfeld koji je inspiraciju potražio u ekologiji.

Sav nakit i izvezeni detalji u prikazanih 75 kreacija bili su napravljeni od papira, slame i piljevine.

'Ekologija je nešto što se prije nije koristilo u visokoj modi. Pčele su ugrožena vrsta pa sam gomilu njih stavio na haljine', rekao je Lagerfeld koji ni tom prigodom nije propustio distancirati se od masovnog ekološkog pokreta i u svom stilu izjavio da ekološke aktiviste ionako nije briga kako izgledaju.