AH, TA KOSA

Četiri stila za neodoljive šiške

30.09.2010 u 10:19

Bionic
Reading

Ponekad zaista ne znaš što bi sa šiškama? Sve si ostale vlasi dovela u red, ali šiške uvijek kao da strše i ne žele slušati. Evo četiri kul načina kako ih ukrotiti

Ravne

Bez obzira na to imaš li kosu do brade ili je duga, dobar način za namještanje šiški je da ih počešljaš sasvim ravno preko čela, prema obrvama. Možeš ostaviti dužinu do obrva ili čak malo dulje, prema kapcima. Kosu uobičajeno operi šamponom, a kasnije ne zaboravi regenerator, a nakon pranja, prilikom namještanja šiški, koristi pjenu za učvršćivanje. Kada ih osušiš, nećeš pogriješiti ako upotrijebiš malo laka, posebno ako imaš vrlo nestašnu kosu.

Sa strane

Imaš li duge šiške, super način da ih namjestiš je pokupiti ih u jedan pramen te povući prema lijevoj ili desnoj strani glave. Potom ih učvrsti ukosnicom, a ostatak pramena ispleti u pletenicu ili ga tek ostavi da slobodno pada sa strane glave. Pomogni si i pjenom za kosu ili s malo gela.

Zavodljive sedamdesete

Šiške u stilu Elvisa Presleyja

Ovo je odličan način za stiliziranje šiški ako su kraće od ostatka kose. Šiške razdijeli na sredini, a potom uzmi peglu za kosu i pritisni pramenove prema lijevoj i desnoj strani glave. Ukoliko nemaš peglu za kosu, možeš si pomoći fenom i četkom, ali tako da četkom guraš pramenove prema van, bez namotavanja na četku.

Stil Elvisa Preselyja

Tko se ne sjeća Elvisa Presleyja i njegove nezaboravne frizure?! Dakako, kod njega su šiške zabačene prema natrag bile izrazito 'napuhane', pune laka i gela, a ti ćeš ipak uzeti 'light' verziju. Za ovo će ti trebati jak gel. Nanesi ga obilno. Potom šiške zategni prema tjemenu i učvrsti ih malim ukosnicama, ali nemoj previše zategnuti, već ih ostavi malo labavije i 'napuhane'. Ostatak kose možeš zavezati u konjski repić i super ćeš izgledati.