NE BISTE VJEROVALI

Češnjak će vam pomoći da riješite ove probleme

13.03.2014 u 08:44

Bionic
Reading

Češnjak je odličan saveznik u borbi protiv prehlada i nezamjenjiv u kuhanju, ali ima i dodatne čarobne moći za koje možda niste znali

Pomoć u vrtu

Štitasti moljci, lisne uši, ljubitelji kupusa i ostalog povrća lako mogu uništiti vaš trud u vrtu. Umjesto kupovnih skupih pesticida, otjerajte sve bube češnjakom. Usitnite tri češnja češnjaka i pustite u dvije žlice mineralnih ulja na 24 sata. Zatim procijedite češnjak i dodajte još ulja, zajedno s čajnom žličicom tekućeg deterdženta za pranje posuđa. Dodajte do pola litre vode i posprejajte nametnike.

Zbogom, komarci

Ako vam ne smeta miris češnjaka, odličan je u borbi protiv komaraca jer njih itekako nervira. Pomiješajte malo usitnjenog češnjaka s tri decilitra mineralnog ulja i pustite da odstoji jedan dan. Zatim dodajte dvije šalice vode i jednu žličicu svježe iscijeđenog limunova soka. Procijedite opet, ako je potrebno i sprej za prostoriju je spreman.



Privremeni popravak stakla

U slučaju da su vam se dogodile male pukotine na staklu, češnjak pomaže držati ga na okupu dok ne sakupite novac za novo. Češnjak treba usitniti i natrljati pukotine jer djeluje poput ljepila.

Odličan je protiv buha

Mnoge trgovine potrepština za ljubimce prodaju kapsule s češnjakom budući da on štiti od buha. Da uštedite novac, svakodnevno stavite malo češnjaka ljubimcu u hranu i problem je riješen.

Gljivice

Zbog svojih sastojaka, odličan je u borbi protiv gljivica, piše thedailymeal.com. Ako imate ovaj nimalo ugodan problem na nogama, dodajte nekoliko zdrobljenih režnjeva češnjaka u toplu kupku i namačite noge oko pola sata.