U DOBROTVORNE SVRHE

Catherine Deneuve prodala 125 pari cipela za više od 47.000 eura

15.09.2021 u 10:57

Bionic
Reading

Salonke, sandale i čizme vodećih marki koje je nosila filmska ikona Catherine Deneuve prodane su na humanitarnoj dražbi u Francuskoj

Online dražba prikupila je za dobrotvorne svrhe u utorak više od 47.000 eura, prema pariškoj aukcijskoj kući Artcurial. Najvišu cijenu kolekcionari su platili za par crnih salonki dizajnera Yves Saint Laurenta - 1300 eura.

Osim oko 125 pari cipela, Deneuve je na aukciji prodala i tri male torbe.

Prihod od aukcije otići će u organizaciju 'Restos du Coeur' koja dijeli hranu potrebitima i podržava ih u njihovom svakodnevnom životu. Deneuveu je već ranije pomagala tu organizaciju.

Godine 2018. Deneuve je prepustila prodaju svoje ogromne kolekcije odjeće Yves Saint Laurentu. Tada je ukupno oko 300 haljina, kaputa i drugih odjevnih predmeta, koje je Saint Laurent desetljećima stvarao za svoju dugogodišnju muzu, prodano.

  • +5
Catherine Deneuve prodala cipele Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

77-godišnja glumica jedna je od najvećih zvijezda francuske kinematografije. Rođena u Parizu, glumila je u više od 100 filmova.

Njezini najpoznatiji filmovi uključuju 'Odbojnost' Romana Polanskog, 'Belle de Jour' Luisa Bunuela i 'Sirena s Mississippija' Francoisa Truffauta, gdje je glumila uz nedavno preminulog Jean-Paul Belmonda.