DOBRA VIJEST

Čaša piva dnevno zdrava je i ne deblja

14.01.2011 u 10:41

Bionic
Reading

Stiže dobra vijest za sve ljubitelje piva! Znanstvenici su, naime, dokazali da je čaša piva dnevno iznimno dobra za zdravlje

Posljednjih godina pivo se označuje kao namirnica koja deblja, u čemu ima istine, ali ako ste umjereni i zadržavate se na čaši omiljenog dnevno, zdravlje neće patiti. Dapače.

Naime, španjolski znanstvenici kažu da čaša piva na dan može smanjiti rizik od dijabetesa i visokog krvnog tlaka, a može čak pomoći i u mršavljenju. U istraživanju koje je nosilo naziv 'Pivo, mediteranska prehrana i kardiovaskularne bolesti', sudjelovalo je 1.249 žena i muškaraca starijih od 57 godina.

Otkriveno je da su ljudi koji preferiraju tzv. mediteranski način prehrane uz čašu piva dnevno zdraviji te da ne samo da se neće udebljati, nego će i smršavjeti. Znanstvenici kažu da je pivo odgovorno za debljanje samo kada ga se konzumira u većim količinama i kada se uz njega konzumira teška hrana s puno kalorija.

'Ovo istraživanje konačno je uklonilo jedan veliki mit. Sada znamo da ne možemo kriviti pivo za debljanje. Naravno da ćete se udebljati ako pijete pivo i jedete kobasice i čips, ali čaša pivo nije odgovorna za višak kilograma', istaknula je dr. Rosa Lamuela koja je radila na istraživanju.