ZBOG IZGLEDA POD NOŽ

Čak sedam od 10 djevojaka želi plastičnu operaciju

30.08.2011 u 11:27

Bionic
Reading

Većina mladih djevojaka želi ići na plastičnu operaciju, a gotovo ih polovica planira otići pod nož u skoroj budućnosti, otkrivaju rezultati novog istraživanja. Na popisu slavnih s najpoželjnijim atributima su zvijezda realityja Kim Kardashian i Cheryl Cole te Beyonce i glumica u seriji 'Gossip Girl' Blake Lively

Čak 72 posti anketiranih žena u dobi od 18 do 30 godina želi povećati grudi, popraviti nos i podvrći se liposukciji. Najviše njih žele izgledati kao Kim Kardashian i Kaaty Perry koje smatraju prirodnim ljepoticama. Privlačne su im i crte lica

Cheryl Cole te Beyonce i glumice u seriji 'Gossip Girl' Blake Lively, piše Daily Mail.

Chantelle Horton, urednica časopisa 'More!' koji je proveo anketu među 1.500 žena rezultate smatra zabrinjavajućima te kako pokazuju da su plastične operacije postale normalne.
'Mlade su žene postale opsesivne prema ideji savršenog tijela i doživljavaju kirurške zahvate normalnima, prihvatljivima i poželjnima. One iskreno vjeruju da će ih to učiniti sretnijima.

Zvijezde poput Katie Price, Heidi Montag i Chloe Sims otvoreno su u Velikoj Britaniji pričale o svojim odlascima pod nož, pa su plastične operacije učinile normalnima i sigurnima, obrazlaže Horton ovaj trend među mladim Britankama.

Šezdeset i jedan posto ispitanica izjavilo je kako bi otišlo na plastičnu operaciju kad bi bile nesigurne prema svom izgledu, a 49 ih to planira napraviti u bliskoj budućnosti. Više od trećine anketiranih smatra kako bi kirurški zahvati ove vrste trebali biti cijenom pristupačniji, a čak i besplatni kroz javno zdravstvo, a više od polovice reklo je da žele operaciju jer je nesretno zbog svog izgleda. Anketa je također pokazala da žene ne misle kako su ti zahvati nešto čega bi se trebale sramiti.

Najtraženije su operacije povećanje grudi (36 posto), liposukcija (34 posto), operacija nosa (14 posto), smanjenje grudi (šest posto). Više od trećine potrošilo bi između 2.000 i 4.000 funti, a 21 posto dalo bi od 4.000 do 6.000 funti za savršen izgled.