NEZAOBILAZAN HIT

Buntovnice nose čizme iznad koljena

13.10.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Ako ste, proučavajući modne smjernice za sezonu u koju smo zakoračili, pomislili da ćete preskočiti trend nošenja čizama iznad koljena, prevarili ste se. Štoviše, kada vidite kako ih dizajneri odlično kombiniraju s odjećom, mogli biste pohitati po svoj par

Ove jeseni i zime, visoke čizme sezat će još više: iznad koljena. Po ne baš zavodljivim primjercima dosad su bili poznati samo pirati i ribiči, a na drugoj strani, u lakiranoj kožnoj varijanti bile su nenadmašni fetiš posjetitelja javnih kuća.

Sada je pak u modu ušao spoj krajnosti: čizme iznad koljena dolaze u svim mogućim varijantama i seksi su, ali ne i vulgarne, te ih možemo koristiti i za večernje izlaske i u dnevnim prigodama.

Naravno, svi mogući i nemogući modeli prošetali su pistama, a dizajnerska mašta dala si je oduška - tako će se nositi varijante pripijene uz nogu, ali i vrlo široke i 'vrećaste'.

Za piratsku verziju odlučili su se Vivienne Westwood Red Label, Peter Pilotto i Costume National

Ako se odlučite za sjajnu varijantu, kakvoj su se priklonili Roberto Cavalli Stella McCartney, neka vaša odjeća, kaputić, suknja, hlačice... budu duži od ruba čizama, da ne biste izgledali kao noćna dama.

Nadasve upečatljivu metalik verziju čizama ponudili su Louis Vuitton Giles

Dakako, mini suknja, suknja iznad koljena te šorc pun su pogodak uz ovosezonski popularni model čizama.