ZLATNI SAVJETI

Brzo i lako do usana stvorenih za poljupce

13.02.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Dan zaljubljenih je sutra. Jesu li vaše ljubilice spremne za akciju? Evo što morate znati o njezi usana

U zimskim danima nije baš jednostavno održavati usne mekima i njegovanima. Osjetljiva koža usana posebno je osjetljiva na hladnoću, stoga treba pojačanu njegu. Donosimo nekoliko korisnih savjeta za savršene usne.

Svakodnevno korištenje preparata koji će dodatno hidratizirati oštećeno područje pomoći će da nam usne jako ne ispucaju. Dakle zimi ne idite nikamo bez balzama za usne. Nanosite ga više puta dnevno i kada vam usne nisu ispucale jer kada se počnu sušiti i postanu hrapave, već je kasno.

Poznato je to da voda hidratizira kožu, a ukoliko pijete dovoljnu količinu tekućine, osigurat ćete i nježnost svojih usnica. Kada ste izloženi vjetru ili hladnoći, nipošto nemojte oblizivati usnice jezikom. Na taj način isušite ih pa postanu dodatno izložene vjetru i hladnoći.

Make-up stručnjakinja Lisa Aharon kaže da usne moramo i zimi zaštiti protiv UV zračenja. Savjetuje i da je bitno 2-3 puta tjedano izmasirati nježnu kosu usana kako bi se riješili odumrlih stanica i potaknuli cirkulaciju.

Aharon upozorava i da pripazimo na sastojke u balzamima za njegu. 'Najbolje rezultate daju balzami koji sadržavaju prirodne tvari poput kalendule ili kamilice. Oni hrane nježnu kožu usana i ne izazivaju iritacije', kaže ona.
 
Svakako izbjegavajte grickanje usnica. Znamo to činiti kada smo nervozni, ali i kada se usnice počnu ljuštiti. Na taj način učinit ćete ih osjetljivijima. Ako vam postanu hrapave, nanosite bogat balzam ili napravite piling. Ruževe koji isušuju usne također biste trebali izbjegavati tijekom zime, a malo balzama ili vazelina možete nanijeti prije odlaska u krevet. Balzam će magično djelovati na usne tijekom noći smekšavajući ih više nego tijekom dana. A tko se ne bi želio probuditi s mekanim usnama?

Isprobajte i ovaj piling s medom:
Napravite vlastito prirodno sredstvo za čišćenje usana tako što ćete umiješati žlicu meda i žlicu praška za pecivo s nekoliko kapi maslinovog ulja pa formirajte glatku pastu. Nanesite je na usne i nježno masirajte prstima kako biste uklonili mrtve stanice. Usne operite vodom i nanesite kap maslinovog ulja ili omiljeni balzam.