PREVIŠE SEKSI ZA MINISTARSTVO

Brazilska vlada zabranjuje reklamu s Gisele Bundchen

30.09.2011 u 08:39

Bionic
Reading

Brazilsko ministarstvo za žene traži zabranu televizijske reklame u kojoj brazilski supermodel Gisele Bundchen nastupa odjevena samo u donje rublje i visoke potpetice

Reklamni spot prikazuje najbolje plaćenog modela na svijetu kako svom suprugu mora objaviti loše vijest da je razbila automobil ili premašila ograničenje kreditne kartice, piše britanski Telegraph.

Isječci najprije prikazuju Gisele kako se ispričava mužu sjedeći potpuno odjevena dok na zaslonu treperi portugalska riječ za 'krivo'. No kad se razodjene u donje rublje, na ekranu se pojavi riječ 'ispravno', a glas spikera dodaje: 'Vi ste Brazilka, koristite svoj šarm.'

Ministarstvo žena zatražilo je od brazilske regulatorne agencije za oglašavanje da zabrani ovaj oglas za liniju donjeg rublja Hope Lingerie obrazlažući zahtjev riječima da reklama 'učvršćuje pogrešan stereotip o ženama kao seksualnim objektima'.
'Ovaj spot ignorira napredak postignut u smanjenju seksističkih praksi i predstavlja diskriminaciju prema ženama', dodaje ministarstvo u priopćenju.

Proizvođač rublja se brani navodeći da njihovi primjeri nikada nisu namjeravali biti seksistički, nego su opisivali svakodnevni život parova te da su za nositeljicu kampanje odabrali međunarodno uspješnu ženu, kao što su Gisele Bundchen, kako bi izbjegli prikazivanje pokorne ili financijske ovisne žene.
Prošle je godine brazilsko ministarstvo za žene uspjelo zabraniti oglas za pivo koji je prikazivao bogatu nasljednicu Paris Hilton kako se mazi bocom piva na veselje promatrača koji su je gledali kroz prozor, podsjeća Telegraph.

Seksizam ili duhovitost? Provjerite u reklami s Gisele Bundchen