MODNA IKONA

Boho stil Sienne Miller nadaleko je poznat, no lijepa glumica priznaje kako ne voli kad se kopiraju njezini stajlinzi

20.04.2022 u 10:30

Bionic
Reading

Posljednjih tjedana modni svijet ne prestaje brujati o stilu Sienne Miller. Djelomično je za to zaslužna njezina uloga u hit seriji 'Anatomija jednog skandala' u kojoj njezin lik nosi neke doista upečatljive modne kombinacije, no s druge strane Siennin stil je već dugo vremena itekako prepoznat, a mnogi ga i vrlo rado kopiraju. No to se slavnoj glumici baš i ne dopada

Na glasu kao jedna od najbolje odjevenih dama u svijetu Hollywooda, britansko-američka glumica Sienna Miller podjednaku pozornost zaljubljenica u modu dobija pojavljivanjima na crvenom tepihu, ali i svakodnevnim stilom odijevanja. Njezin boho stil, samo naoko nemarab i posve ležeran, itekako je poznat u modnim krugovima, a ova glumica u svom ormaru ima doista impresivnu kolekciji vintage krpica.

Takav stil ubrzo se našao i na modnom radaru, a brojne zaljubljenice u modu vrlo rado su ga kopirale. No sama Sienna priznaje kako joj to baš i ne laska. Naprotiv, kako kaže, osjećala se tužno kada je shvatila da se njezini ljubljeni vinatge modni komadi reproduciraju u masovnoj modi.

Naime, Sienna ideje za genijalne kombinacije nerijetko pronalazi u vintage i second hand modnim komadima, a prošle godine bila je proglašena i zaštitnim licem Oxfamove inicijative Second Hand September, akcijom kada tisuće ljudi čitavog rujna kupuju isključivo second hand modne komade potičući tako ljude da kupuju rabljenu odjeću, ali i da daruju odjeću koju ne koriste.

Mnogima je tijekom te inicijative upravo Sienna bila istinska inspiracija, a glumica je otkrila kako je zapravo izgledalo vidjeti gomile obožavatelja kako kopiraju njezin prepoznatljiv izgled; uključujući ukrašeno remenje, slojevite haljine, poveće šešire i kaubojske čizme.

  • +18
Sienna Miller u seriji 'Anatomija jednog skandala' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Netflix

'Kada sam tek postala poznata, brojna moja lijepa vintage odjeća koju sam skupljala od malih nogu bila je kopirana i prepravljena. A to je bilo, pa ne mogu reći da mi je bilo slomljeno srce, no znam da sam osjećala tugu i da sam pomislila: 'Oh, ovi moji dragocjeni komadi se mogu kopirati,' iskreno je ispričala Sienna za časopis Stella Daily Telegrapha.

Ljubav Sienne Miller i vintage odjeće traje već dugo. Kraljica je boho stila, a 40-godišnja glumica stalno izaziva divljenje genijalnim stajlinzima zbog čega je vremenom stekla laskavu titulu 'it' djevojke. Lepršave boho kombinacije koje s mjerom ističu njezinu besprijekornu figuru s godinama su postale njezin zaštitni znak, a Sienna je jedna od onih stajliš dama čiji stil uvijek iznova inspirira. Upravo zbog toga mnogi su prigrlili njezine modne kombinacije te ih brže bolje uklopili i u vlastitu garderobu.

  • +6
Sienna Miller Izvor: Profimedia / Autor: Guy Levy for BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sama Sienna neke svoje modne kombinacije iz ranih 20-ih opisuje kao 'stvarno cool', dok druge naziva 'potpunim promašajem'.

'Imam nemiran stav prema modi. Jedini komadi koji mi baš nikada ne dosade su moji vintage komadi. Cijenim ih na način da ne pokušavam učiniti novima,' rekla je Sienna te otkrila kako neke dragocjene komade čuva za svoju kćer Marlowe koju je dobila u vezi s bivšim partnerom Tomom Sturridgeom.

Ti komadi uključuju njezin dobro poznati remene sa zakovicama, modni komad koji su mnogi vrlo rado iskopirali, kao i crnu 'ra-ra' haljinu koju je nosila na Glastonburyju 2004. godine, no mnogi je se itekako dobro sjećaju.

Trendove nikad slijepo ne prati, no ova plavokosa glumica, kada je riječ o modi, itekako dobro zna što radi. Njezine modne kombinacije, bez obzira radi li se o glamuroznom događanju ili ležernom izlasku u grad, redom su pun pogodak koje zaljubljenice u modu diljem svijeta tako rado kopiraju.