VOGUE ODABRAO

Blizanke Olsen najbolje odjevene sestre

10.11.2011 u 09:11

Bionic
Reading

Glumice i dizajnerice, sestre Mary Kate i Ashley Olsen, krase naslovnicu Voguea posvećenog najbolje odjevenim ženama svijeta

zdanje Voguea koje će se pojaviti na kioscima 15. studenog predstavlja devet najpoznatijih sestara, uključujući vojvotkinju od Cambridgea, Kate Middleton, i njezinu sestru Pippu te slavne pjevačice Beyonce i Solange Knowles, piše Reuters.

Predstavljene su i francuske sestre Courtin-Clarin, unuke Jacquesa Courtin-Clarina, osnivača kozmetičke tvrtke Clarins. 'Ovo je bila godina sestara, iako su najslavnije Kate i Pippa Middleton', rekao je Mark Holgate, urednik Vogueovog izdanja najbolje odjevenih. Holgate pohvaljuje sestre Middleton što su popularizirale nošenje haljina do sredine bedara: 'To je dovoljno kratko da je nemoguće da tu dužinu nose starije generacije kraljevske obitelji, a dovoljno dugo da se pristojno izgleda kada se sjedi.' No, blizanke Olsen, koje su kao djeca postale slavne glumeći u američkoj TV-seriji, a kao odrasle djevojke osnovale čak dvije uspješne robne marke, bili su odabir za prestižnu naslovnicu Voguea.

Holgate kaže da ne postoje sestre koje su toliko elegantne, kul i originalne u svijetu mode kao sestre Mary Kate i Ashley Olsen. 'One su nevjerojatno elegantne', tvrdi modni urednik, koji činjenicu da su se sestre našle jednom i na neslavnoj listi najgore odjevenih Mr. Blackwella smatra pozitivnom. 'Sestre Olsen se često sjajno odjenu, ali ponekad prilično pogriješe. Ali, to je sjajno jer pokazuje da zapravo svojim rukama biraju garderobu iz ormara', kaže Holgate: 'One nemaju stiliste koji im sugeriraju što bi trebale odjenuti, to dolazi instinktivno iz njih.' Također je pohvalio njihove modne marke The Row i Elizabeth and James.

Vogue također piše o sestrama koje njeguju različite stilove, kao što su sestre Mara, glumica Rooney iz novog filma 'The Girl with the Dragon Tattoo' i Kate koja trenutačno glumi u televizijskoj triler seriji 'American Horror Story'. Časopis napominje da Rooney Mara ponekad izgleda kao gotička verzija Pipi Duge Čarape, a Kate Mara njeguje glamur davnih sirena s ekrana.

'Zanimljivo je kako se stil sestara može tako razlikovati', kaže Holgate. Solange Knowles, mlađa sestra pop superzvijezde Beyonce, poznata je po nekim radikalnim stilskim potezima koji uključuju brijanje glave, ogromne afro perike i kombiniranje raznih uzoraka i boja. Za Vogue je izjavila kako se ipak njihov ukus razvija. 'Nikada nisam posudila odjeću od Beyonce dok smo odrastale', rekla je Solange. 'Ali sada je moj stil malo pitomiji, a njezin malo hrabriji.'