SLASNI RECEPTI I NEODOLJIVI UKRASI

Blagdanski ugođaj u vašem domu

21.04.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Blagdansko-proljetni ugođaj u domu oraspoložit će sve ukućane, kao i goste koje očekujete, no da bi bio potpun, ukrasite dom prigodnim dekoracijama od cvijeća i biljaka, a blagdanski stol nezaobilaznim pisanicama i neodoljivim jelima

Pastelne boje, dekoracije od cvijeća i biljaka, prozračne tkanine, kao i dobra atmosfera među ukućanima, na najbolji će način označiti dolazak Uskrsa. Hoćete li svoj svom dekorirati u blagdanskom duhu na decentan ili vrlo naglašen način, naravno, ovisi samo o vama.

Raznovrsni biljni i cvjetni uzorci idealno će poslužiti za postavljenje i dekoriranje blagdanskoga stola. Cvjetni buketi i ukrasne svijeće upotpunit će dnevni dojam, a večernji ugođaj uz mirise i plamen svijeća istaknut će blagdansko ozračje doma.

Prostor možete dekorirati i sezonskim cvijećem u vedrim proljetnim bojama koje će dodatno osvježiti dom, a ugođaj naglasite uskršnjim simbolima. Uskršnje dekoracije se odlično uklapaju i u vrlo elegantne stambene prostore koji zrače otmjenošću i ozbiljnošću, a boje poput bijele, sive ili srebrne uklopit će se u svaki ambijent naglašavajući njegov osnovni kolorit. Cvjetni motivi u bojama poput žute i narančaste unijet će željenu svježinu i prozračnost u prostor, a sezonsko cvijeće pretvorit će ga u ugodno mjesto za boravak i pripremu objeda.

Uskršnje drvce je odličan dekor kako za blagdanski stol, tako i za prostor uopće, jer unosi proljetni ugođaj. Smjestite ga u ukrasnu ili staklenu posudu koju možete dodatno ispuniti dekorativnim kamenjem radi stabilnosti i ukupnog dojma. Svojim prirodnim izgledom unijet će proljetnu svježinu, ali i eleganciju koja ističe blagdanski ugođaj. Ne zaboravite ni na uskršnji vjenčić koji je zapravo prilično jednostavno izraditi, a detaljne upute možete pronaći ovdje

Šarene pisanice mogu biti jako maštovite, od onih namijenjenih dječjem uživanju s veselim likovima i živim bojama, do onih umjetničkih, koje djeluju poput malih skulptura u prostoru, jer je u njihovu izradu uloženo puno truda, vremena i talenta.

Male uskrsne pisanice

Pisanice mogu biti apstraktne, ali i s tradicionalnim motivima, a nezaobilazna su dekoracija svakog blagdanskog stola. Maštovito ih ukrasite, zamolite male pomagače da se u uključe u taj proces i stvorit ćete prava mala umjetnička djela kućne radinosti. Ukrasi na pisanicama najčešće su povezani s tradicijom kraja iz kojega potječu, no motivi mogu biti vrlo raznovrsni – od tradicionalnih do apstraktnih.

Kad je blagdanski stol u pitanju, nezamisliv je bez tradicionalnih uskršnjih delicija. Ukoliko ove godine želite nešto tradicionalno, s daškom svježine, predlažemo vam slasnu uskršnju pitu s pinjolima i ricotta sirom čiji recept možete pronaći ovdje

Osim što izgleda lijepo, nadjeveni uskršnji vijenac je i izuzetno ukusan. Pomalo podsjeća na orehnjaču, pomalo na gibanicu, no koliko je stvarno poseban, možete saznati samo ako ga sami probate napraviti.

Nadjeveni uskrsni vijenac

Goste i ukućane možete razveseliti i slasnom mliječnom pletenicom ili pak šunkom u kruhu

Šunka u kruhu