ZNAK MJESECA

Bikovi – radišni hedonosti koji uživaju u životu

05.05.2009 u 11:49

Bionic
Reading

Vladavina Bikova, drugog po redu horoskopskog znaka koji odlikuje naglašena potreba za uživanjem i sklonost materijalnim dobrima, trajat će do 20. svibnja

U ovom znaku rođeni su mnogi poznati showbizzeri poput nogometne zvijezde Davida Beckhama, atraktivnih glumica Jessice Albe, Megan Fox, Ume Thurman, Penelope Cruz, Carmen Electre, Cate Blanchett i Kirsten Dunst, glumaca Roberta Pattinsona, Jacka Nicholsona, Jasona Biggsa i Georgea Clooneyja, pjevačice Lily Allen, Janet Jackson, Kelly Clarkson te slavne pjevačke zvijezde - Enrique Iglesias, frontmen U2 Bono Vox, hip hoper Busta Rhymes i country pjevač Tim McGraw.

Osobama rođenima u znaku Bika upravlja Venera, vrlo su ugodne i srdačne, a prepoznatljivi su i po svojoj zavodljivoj i pomalo ćudljivoj prirodi.

Jedna od njihovih odlika je i to što kategorički drže do svojih principa koji ih navode na ispunjavanje zadovoljstava bilo da se radi o čulnom, estetskom ili o materijalnom aspektu. Vole biti okruženi lijepim stvarima no iznad svega, odani su i dobri prijatelji koji su spremni pomoći. Štoviše, kod mnogih Bikova prijateljstva sklopljena u djetinjstvu nerijetko traju cijeli život.

Bik je zemljani znak Zodijaka i puno drži do materijalnih stvari. Pripadnici ovoga znaka uživaju u dobroj hrani, fizičkim kontaktima sa suprotnim spolom, udobnosti i luksuzu.
Bikove karakterizira velika radna sposobnost, a jedna od njihovih prepoznatljivih osobina je i to što nastoje uvijek biti na zemlji pa do svoga cilja dolaze polako ali sigurno.

Da bi jedan tipični Bik ili Bikica postigao svoje emotivno zadovoljstvo ili vrhunac, mora prije toga biti materijalno osiguran, jer ono što je za njih ideal je sjedinjenje hedonističkih potreba i konformističkog užitka.

KAKVI SU U LJUBAVI

Osobe u znaku Bika očekuju različite signale, poruke, udvaranje ili inicijativu. Dakle, žele se dopasti i sebe predstavljaju u najljepšem svjetlu, ali nikada ne preuzimaju inicijativu. Ako želite osvojiti pripadnika ili pripadnicu ovoga znaka, morate biti maštoviti, indirektni i suptilni. Pri tome nikako ne smijete zaboraviti na lijepo ponašanje i nastojte ostvariti što bolji dojam.
Predstavnici ovog znaka su vrlo posesivni i ljubomorni, što ne ustručavaju pokazati ako im netko pripada, stoga oprezno ako ste skloni koketiranju.

Vladajući planet: Venera
Element: Zemlja
Boja: ružičasta, svijetloplava, svijetlozelena
Dragi kamen: safir, smaragd, bijeli koralj, alabaster
Metal: bakar
Cvijeće: ruža, mak
Drveće: jasen, čempres, jabuka
Bilje i začini: klinčić, kiselica, zelena metvica
Sretni brojevi: 4 i 6
Životinja: krava
Voli: udobnost, užitke, novac, seks
Ne voli: promjene, nesigurnost, brzinu, površnost
Pozitivne karakteristike: izdržljivost, hrabrost, briga za druge, povjerljivost
Negativne karakteristike: tvrdoglavost, lijenost, egocentričnost
Ključne riječi: staromodnost, tradicija, miroljubivost, praktičnost, marljivost, promišljenost, dosljednost, tvrdoglavost, sporost, odricanje, plodnost, požrtvovanost, tromost, nezasitnost
Idealne turističke destinacije: Irska, Švedska, Rusija, Švicarska
Idealan dar: odjeća od mekih tkanina, bilo što s cvjetnim uzorkom, cvijeće, svijeće