UVIJEK U TRENDU

Bijela boja za ljetno osvježenje

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bijela boja već nekoliko godina zauzima istaknuto mjesto u trendovima za opremanje interijera, a pojavljuje se posvuda: na namještaju, sjedećim garniturama, rasvjeti, tekstilnim oblogama, prostirkama, podnim oblogama

Bijela je jedna od rijetkih boja za koju možemo reći da je uvijek u trendu i da bez obzira na svoju vizualnu neutralnost stvara dojmljive efekte u prostoru, koji se najčešće osjećaju kroz eleganciju, luksuz ili praktični minimalizam. Bijelu boju jednostavno morate voljeti, i to iz više razloga. Osjećaj besprijekorne čistoće i prozračnosti, koji se osjećaju u njezinom prisustvu, ne može stvoriti nijedna druga boja.

interijernet.hr

interijernet.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Osim vlastitog prostornog izražaja, bijela boja se odlično kombinira sa svim ostalim bojama, i to na način da međusobno ističu jedna drugu. Ukoliko vam dosadi interijer ispunjen bijelom bojom, efektne promjene ćete lako postići uvođenjem detalja u drugim bojama. Najnoviji trendovi su uz bijelu boju visoko pozicionirali plavu, ljubičastu, crvenu, zelenu, pa su kombinacije ovih boja pravi hit. Posebno osvježavajuće se uklapaju u interijere, ali i eksterijere s ljetnim ozračjem. Kombinacija bijele s nijansama drugih boja je vrlo efektna, a ovisno o intenzitetu i tonu, prilagođena različitim prostorima i njihovim namjenama.

Bijeli dnevni boravak će biti izuzetno ugodan i osvježavajući ljeti, iako će njegova elegancija, izražena kroz dominaciju bijele boje u prostoru, biti atraktivna kroz cijelu godinu. Ukoliko odaberete bijelu podnu oblogu, bijele zidove i bijeli namještaj, kontrast napravite postavljanjem tamnog tepiha ispod grupe za sjedenje ili postavljanjem tamnijih elemenata, (polica ili dekoracija), na zidove. U kontrastnom odnosu bijele s tamnom bojom, još će više doći do izražaja njezina snaga i atraktivnost u prostoru. Za one koji nisu ljubitelji kontrasta, predlažemo kombinirati elemente u nježnijim tonovima, koji neće biti dominantni u prostoru, već će dodatno isticati važnost bijele.

Ukoliko su kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak povezani kao 'open space', slobodno se poigrajte uvođenjem bijele boje kao dominantne i sveprisutne. Ona će osigurati vizualne efekte, koji će prostor činiti prostranijim i prozračnijim, bez obzira što on funkcionalno obuhvaća tri različite zone i time postaje na određen način opterećen. Ukupan dojam 'bijelog' možete razbiti npr. postavljanjem blagovaonskog stola s pločom drugog materijala (staklo, drvo, kamen itd.), korištenjem dekorativnih jastučića na stolicama u blagovaonici ili klub garnituri u dnevnom boravku. Prisutnost druge boje osigurajte u detaljima, a bijelu ostavite kao dominantnu u prostoru.

interijernet.hr

interijernet.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Bijela je jedna od rijetkih boja za koju možemo reći da je uvijek u trendu
Bijela kuhinja će vas sigurno oduševiti. Vizualna besprijekorna čistoća i sklad učinit će ovaj prostor i ljeti ugodnim za boravak i pripremanje objeda. Bijela boja djeluje osvježavajuće, pa je kao takva idealna za kuhinje u kojima se temperatura često povisi za vrijeme pripremanja hrane. Dominaciju bijele možete ublažiti uvođenjem detalja poput staklenih fronti na određenom dijelu kuhinje, postavljanjem radne ploče u drugoj boji, obloge zida iza radne plohe u drugom materijalu itd. Ukoliko 'hladnu' bijelu boju želite oplemeniti, unesite motive prirodnog drva, koje je u kombinaciji s bijelom apsolutni hit!

Bijela spavaća soba je izuzetno atraktivna, ali i vizualno osvježavajuća u ovom vrućem ljetnom periodu. Ukoliko želite maksimalno ugodan i relaksirajući prostor, odaberite sve elemente spavaće sobe u bijeloj boji. Njezinu prisutnost ne trebate ublažavati uvođenjem druge boje, ali se možete poigrati motivima i otiscima na dekorativnim tkaninama, tepihu, posteljini itd. Na taj način ćete dinamizirati prostorne elemente i opći ugođaj, ali nećete poremetiti efekte koje stvara bijela boja svojom suverenom dominacijom u spavaćoj sobi.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi