ženstveno i chic

Bezvremenski uzorak koji obožavaju Francuskinje ponovno je 'in'

13.08.2023 u 16:02

Bionic
Reading

Iako se posljednjih mjeseci našao u drugom planu, šarmantni gingham uzorak prisutan je i ove sezone na brojnim modnim komadima

Istinska ljepota uzorka gingham koji posebno obožavaju nositi Francuskinje leži u njegovoj bezvremenskoj privlačnosti, a ono s čime se brojni modni povjesničari slažu je činjenica da su dvije holivudske figure utrle put svjetskoj popularnosti uzorka gingham.

  • +2
Gingham komadi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

U prvom redu riječ je o slavnoj Judy Garland i danas kultnoj haljini s plavim uzorkom gingham u kojoj se kao 17- godišnjakinja godine 1939. pojavila u filmu 'Čarobnjak iz Oza', a gotovo dvadeset godina kasnije, novoj popularnosti haljina uzorka gingham kumovala je slavna francuska glumica Brigitte Bardot u čijoj se ružičastoj inačici 1959. godine udala za kolegu Jacquesa Charriera.

Nakon što je dugo vremena bivao na modnim marginama, ovaj uzorak u sezoni proljeće/ljeto 2018. godine ponovno je isplivao na površinu postavši jedan od najpopularnijih, no usprkos nekim novim trendovima svake se godine iznova vraća kao jedan od omiljenih printova s porastom tempretura.

Sitni kvadratići obično na bijeloj podlozi bez sumnje su bezvremenski uzorak koji najčešće dolazi u crno-bijeloj, plavo-bijeloj ili crvenoj varijanti, a posebno ga obožavaju nositi chic Francuskinje čiji modni stil godinama inspirira dame diljem svijeta.

Gingham uzorak u stajlinzima francuskih ljubiteljica mode