BEZ QUATTRA

Audi priprema olakšanu verziju R8-ice

12.08.2009 u 13:24

Bionic
Reading

Otkad je izbacio svoj superautomobil R8, Audi nas ne prestaje uveseljavati njegovim inačicama. Prvo je došao R8 LMS, pa verzija R8 sa V10 motorom, uskoro će nam u Frankfurtu biti predstavljen roadster, a čini se da nije daleko dan kada ćemo ugledati i verziju Sport

Nakon što je 'neobični' R8 uhvaćen za vrijeme testiranja na Nurburgringu, predstavnicima sedme sile nije trebalo mnogo da povežu dva i dva. Unaprijeđena aerodinamika i manja povišenost od tla, te pojedine informacije iz smjera Ingolstadta signalizirale su da je zapravo riječ o 'olakšanoj', sportskoj izvedbi R8 koja bi od standardne verzije trebala biti lakša za više od 150 kilograma.

Navodno se za najsportskiju inačicu Audi odrekao luksuznih detalja poput klimatizacijskog uređaja i audio sustava, a automobil bi za povećanje snage mogao dobiti i protočniji titanijski ispušni sustav. Mediji spekuliraju i da bi, po uzoru na specijalnu izvedbu Gallarda LP550-2 Valentino Balboni, i R8 Sport mogao, umjesto integralnog Quattro, dobiti stražnji pogon.