NAJVATRENIJI KOMPAKT

Audi na Nurburgringu testira RS3 sa 340 KS

03.04.2009 u 10:29

Bionic
Reading

Za Mercedes je 'rat konjskim snagama' možda i završio, no ekipa iz Ingolstadta se ne predaje. Na testiranju na Nurburgringu je, naime, uhvaćen prototipni Audi za koji se vjeruje da je zapravo inačica RS modela A3

Audi još uvijek nije dao zeleno svjetlo za RS3, no sudeći prema tome koliko je projekt napredovao, začudilo bi nas da se njemački proizvođač odluči povući, posebice zato što nam je nedavno predstavljen TT RS, a uskoro bismo trebali dočekati i RS4.

Ako RS3 završi u serijskoj proizvodnji, možemo ga očekivati negdje 2010, a za očekivati je da, baš kao i TT RS, pod poklopcem udomi dvoipolitreni peterocilindrični turbopunjeni motor sa 340 KS i 450 Nm okretnog momenta.

Snaga bi se na podlogu trebala prenositi integralno putem posljednje generacije pogona Quattro, a budući da TT RS i RS3 odgovaraju po masi, za očekivati je i slične performanse – manje od pet sekundi u sprintu do stotke te 250 km/h elektronski ograničene maksimalne brzine.

Premda se prototip vizualno nije razlikovao od konvencionalne inačice, za očekivati je da će serijski model dobiti agresivniji aerodinamički paket, kao i veće felge te dvostruki izlaz ispušnog sustava.