POBIJEDI GA!

Astrologijom protiv stresa

14.02.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Prijatelji/ica ti ide na živce jer priča samo o sebi, roditelji te izluđuju zahtjevima, profesori stalno pričaju jedno te isto. Stres je svakodnevni dio života, no nekad ga je lakše svladati, a nekad postoji opasnost od pucanja po šavovima

Saznaj kako pobijediti stres pomoću astrološkog savjeta. Postoje instant-istjerivači stresa za svaki znak, kao i oni za koje treba malo vremena i povoljnih uvjeta.

Ovan

Kad si pod stresom hvata te rumenilo i sve ostale moguće boje na tvom licu. Reagiraš poput rakete. Najbolji lijek protiv stresa za Ovnove svakako je fizička aktivnost. Hodaj, trči, vozi bicikl, otiđi u teretanu. Pa čak i gađanje zida loptom može biti od pomoći.

Instant lijek protiv stresa:
za Ovnove to je svakako vožnja bicikla, a ako imaš vozačku, i automobila i motora. Za tebe je vožnja znak da imaš kontrolu barem nad nečim u svom životu.

Bik

Bikovi su osjetljivi i lako dolaze u kandže stresa. Za tebe je tvoja soba tvoje toplo utočište. Kada uđeš u sobu, sva tvoja nerviranja prestaju. Obožavaš ljenčariti na kauču, gledati TV i slušati omiljenu mjuzu.

Instant lijek protiv stresa: Šoping! Bik obožava kupovati pa kupi li si i samo čokoladicu, već će se bolje osjećati.

Blizanci

Iako mnogi misle da ti tvoja lepršavost pomaže i da nemaš problema sa stresom, ipak je to varka. O, imaš ti problema sa stresom, i to kakvih! Budući da ti je jezik jača strana, najbolje je sve ispričati nekome tko je voljan slušati i istresti sve što ti je na duši. Ako pak nema nikoga tko je voljan slušati tvoje monologe, napiši pismo.

Instant lijek protiv stresa: za Blizance je to sigurno masaža ruku ili uređivanje noktiju jer su tako slabi na ruke.

Rak

Za tebe je stres gotovo pa noćna mora. Pod stresom gubiš tek i zato je bitno da ne gladuješ – uzmi nešto što smatraš pravom poslasticom i već će situacija izgledati barem malo bolje.

Instant lijek protiv stresa: za Rakove je to kuhanje, posebice ako mogu lupati loncima i kuhačama. Samo naprijed!

Lav

Lav može zapasti u stres i ako mu nije dana pažnja koju misli da je zavrijedio. Stoga je dobro da se nađe s nekim tko ga zaista voli – obitelj, cura, dečko, prijatelji... Odvedi ih u kino ili na pizzu i sve će opet sjesti na svoje mjesto.

Instant lijek protiv stresa: pogledaj stare fotke na kojima super izgledaš i koje su podsjetnik na neki super provod.

Djevica

Djevica je radoholičarka pa je rad jedan od dobrih načina da se riješi stresa. Počni s pospremanjem svog ormara, onda obriši prašinu pa usisaj. I dok tako čistiš, vjerojatno će ti nadoći rješenje za onaj problem koji te mučio i zbog kojeg si i bio pod stresom.

Instant lijek protiv stresa: riješi križaljku ili slaži puzzle. Detalji ti dobro zaokupljaju misli.

Vaga

Harmonija ti je jako važna pa kad je nema (a to se događa često) lako zapadaš u stresna stanja. Mnogo pridaješ svom izgledu pa je dobro obući se još ljepše nego inače i namjestiti još ljepšu frizuru nego inače. I nova odjeća je super stvar za rastjeravanje stresa kod Vaga.

Instant lijek protiv stresa: uvijek kraj sebe drži bočicu svog omiljenog mirisa. Kad ti je svega dosta, samo se malo našpricaj i svijet će odmah izgledati manje crn (i stresan).

Škorpion

Škorpion se svemu što radi predaje s mnogo strasti i zato je jedan od stresu najpodložnijih znakova Zodijaka. Najbolje je, ako je to moguće, maknuti se od svijeta – prošetati se prirodom, voziti bicikl u sumrak ili džogirati u rano jutro. I čitanje knjiga s krimi tematikom može biti od pomoći.

Instant lijek protiv stresa:
meditacija će ti pomoći da ti se um otvori na sasvim novoj razini.

Strijelac

Ti si sasvim flegma osoba i teško upadaš u stanja stresa. Ali, i to se s vremena na vrijeme dogodi, a kad se dogodi, najbolje je napraviti nešto eksplozivno i što će te dobro oznojiti – penjanje na vrh većeg brda, ludi džoging, vožnja bicikla do posljednjih snaga. Nakon toga problem ćeš sagledati u sasvim novom svjetlu.

Instant lijek protiv stresa: zurenje u kataloge i knjige koje opisuju daleke destinacije koje želiš posjetiti.

Jarac

Voliš rad i ponekad se zatrpaš s još više posla kako bi zaboravio probleme. No, to nije pravi put – najbolje je da malo izađeš iz kuće i prošećeš prirodom, pogledaš ljepotu u cvijeću, pticama, vjevericama u parku. Ovo je divan prizor i sve će te tvoje probleme staviti u sasvim novu perspektivu.

Instant lijek protiv stresa: budući da Jarčeve uglavnom zanima povijest, dobro je pogledati neki povijesni dokumentarac ili pročitati nešto povijesnog sadržaja.

Vodenjak

Voliš biti s ljudima i svima pomoći pa si nekada na glavu natrpaš previše posla i zbog toga zapadaš u stres. Stoga, malo ohladi i ostavi vremena za sebe i svoje potrebe. Dobro je reći 'ne'.

Instant lijek protiv stresa: susret s dobrim prijateljem, koji te ničim ne opterećuje.

Ribe

Ribe su jako osjećajne i kao da apsorbiraju tuđe osjećaje baš poput spužve. Udobno se zavali i i sanjaj otvorenih očiju o nekom boljem svijetu.

Instant lijek protiv stresa: pogledaj film – ovako ćeš se izgubiti u nekom drugom svijetu barem na sat i pol.