MOŽE LI BOLJE?

Aston Martin + Zagato = seks na kotačima

23.05.2011 u 12:09

Bionic
Reading

Ako spadate među one fanove Aston Martina koji sumnjaju da dizajn legendarne britanske marke može biti unaprijeđen, tada Zagato ima iznenađenje za vas

Talijanski karoserijerist udružio se s proizvođačem vizualno možda najatraktivnijih automobila današnjice da bi na Concorso d'Eleganza u Villa d'Esteu obilježili 50-godišnjicu suradnje. Talijani i Britanci zajedno rade od 1961. i projekta DB4GT, a posljednji put su ujedinili talent prije osam godina na modelu DB7.

Ovaj put je kao osnova poslužio V12 Vantage, a kao što se da vidjeti iz priloženog, na konceptu se mogu pronaći svi oni vizualni detalji koji Zagato čine prepoznatljivim, uključujući takozvani double-bubble krov. Pod poklopcem kuca Vantageov neizmijenjeni 6.0-litreni V12 sa 510 KS i 570 Nm, pomoću kojeg bi Aston V12 Zagato trebao sprintati do stotke ispod četiri sekunde te juriti više od 300 km/h.

Aston Martin je najavio proizvodnju dva primjerka u svrhu utrkivanja na 24 sata Nurburgringa, dok ćemo se za objavu serijske proizvodnje morati strpjeti na reakcije publike, pišu strani mediji.

Pojedini, ipak, već nagađaju da bi automobil mogao biti proizveden u ograničenoj seriji od 20-ak primjeraka po jedinstvenoj cijeni od 1,7 milijuna kuna po primjerku.