PAMETNI BRITANCI

Aston Martin Cygnet po dvostruko višoj cijeni od IQ-a

09.10.2009 u 15:06

Bionic
Reading

Na spomen Aston Martina mnogi će, s pravom, pomisliti na neki od ekskluzivnih GT automobila koji ovaj proizvođač egzotičnih automobila s Otoka ima u postavi. Ipak, luksuznoj gami uskoro bi se trebao pridružiti nešto manje atraktivan - najmanji član

Prve novosti o Aston Martin Cygnetu, koji je zapravo rebedžirana Toyota IQ s nekoliko astonovskih dizajnerskih detalja, doznali smo početkom godine, a sada Automotive News Europe prenosi da bi kompaktni automobilčić u prodaju trebao krenuti već sljedeće godine.

Premda se Aston Martinov i Toyotin mališan tehnički ni po čemu ne bi trebali razlikovati, Cygnet bi ipak trebao dolaziti iz Aston Martinovih pogona u Gaydonu, Engleskoj. Naime, Britanci planiraju kupcima Cygneta omogućiti jedinstveno iskustvo personaliziranja vlastitog mališana serijom luksuznih dodataka kao što su umeci od drva i ekskluzivnih materijala, a tu je i ugradnja prepoznatljive Aston Martinove rešetke hladnjaka i znakova. Sve ovo zajedno trebalo bi iznjedriti konačnu cijenu koja bi mogla biti dvostruko veća od IQ-ove.

Koliko će se bogataša upecati na ovakvu ponudu, ostaje za vidjeti. Aston Martin zasad još nije počeo preuzimati narudžbe.