SVIJET NAOPAKO

Aston Martin će prodavati dorađenu Toyotu IQ?

30.06.2009 u 16:34

Bionic
Reading

Da je ekonomija, što bi se reklo, u banani, možemo vidjeti kada proizvođač ultraluksuzne automobilske egzotike odluči proizvesti ultrakompaktni automobil kako bi pospješio prodaju

Riječ je o Aston Martinu koji je u suradnji s Toyotom odlučio predstaviti najluksuzniji ultrakompaktni automobil na svijetu – Cygnet. Aston Martin Cygnet je zapravo dorađena Toyota IQ. Njegovo ime znači 'labuđe mladunče', što nikako ne bismo smjeli pomiješati s 'ružnim pačetom'.

Zasad je riječ tek o konceptu, no navodno Britanci planiraju proizvesti limitiranu količinu modela koje bi ponudili isključivo kupcima svojih luksuznih modela po cijeni od oko 20.000 funti, odnosno nešto više od 170.000 kuna.

Automobil bi trebao zadržati postavu sa sjedećim mjestima 3+1, a prema željama kupaca bit će dorađivan u pogonima u Gaydonu.

Sudeći prema jednoj fotografiji automobila kojom raspolažemo, novi mališan vizualno bi neodoljivo trebao podsjećati na stariju i veću braću, s astonovskom rešetkom hladnjaka te usisima zraka na poklopcu motora i bočnoj strani.