UŽIVANJE POD MASKAMA

Aranžmani za karneval s popustom stoje od 300 do 14.000 kuna

22.02.2011 u 15:37

Bionic
Reading

Prastari fenomen maskiranja prisutan je u gotovo svim svjetskim civilizacijama, a u doba modernih nomada čest je povod i da se otisnete nekamo podalje od doma

Zašto jednom u godini ne skriti lice maskom i biti netko drugi? Prastari fenomen maskiranja prisutan je u gotovo svim svjetskim civilizacijama, a u doba modernih nomada čest je povod i da se otisnete nekamo podalje od doma. Ovih dana, dva tjedna prije završetka karnevala, to je moguće i po nižim, cijenama 'last minute'.

Uštede su oko stotinjak kuna, taman koliko je dovoljno da se maskirani putnik na odredištu počasti krafnama, kakvim toplim napitkom ili pak karnevalskim suvenirom. 'Karnevalski vikend u tradicionalno najpopularnijoj Veneciji od 25. do 27. veljače (autobusni prijevoz, hotel s tri zvjezdice, dva noćenja s doručkom), recimo, trenutačno je snižen sa 1060 na 990 kuna', kažu u agenciji Adriatica.net.

Tri dana maškaranja u Opatiji (sa smještajem u istoimenom hotelu s dvije zvjezdice i vlastitim prijevozom) u aranžmanu 'last minute' stoje, pak, 330 kuna, a prije sniženja cijena je iznosila 450 kuna, vele u putničkoj agenciji Kompas. Sugovornici iz agencija kažu da aranžmana 'last minute' nema previše jer su neki aranžmani zbog slabog odziva otkazani, a preostali se solidno pune. Kako bilo, Hrvata će biti čak i u Rio de Janeiru, koji je sinonim za karneval. Redovita je cijena osmodnevnog putovanja bila oko 14.000 kuna, aranžmana 'last minute' također nema jer je ponestalo avionskih karata, a posljednjih je dana u Rio de Janeiru sve teže naći i hotelski smještaj.